Με επείγον έγγραφό της προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία η εισαγγελέας Λασιθίου ζητά να διενεργηθεί έλεγχος στα σκυλιά που έχει υπό την ιδιοκτησία του ο κτηνοτρόφος από την Ελούντα με τη ρητή εντολή να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια μορφή κακοποίησης σε βάρος των ζώων.

Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο, ο οποίος τύφλωσε τον σκύλο του επειδή εισέβαλε στο κοτέτσι με αποτέλεσμα το άτυχο τετράποδο να υποβληθεί σε ευθανασία. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που χθες υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Η παρέμβαση του κ. Μπρακουμάτσου (ήταν ο εισαγγελέας στην πολύκροτη υπόθεση των Ζωνιανών) αφορούσε στην οξεία κριτική που άσκησαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στην Εισαγγελέα Λασιθίου επειδή έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο κτηνοτρόφος προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατέστησε σαφές ότι είναι στην κρίση της εισαγγελέως να πράξει όπως νομίζει με βάση το νόμο από την στιγμή που η δικογραφία δεν ήταν ώριμη για να προχωρήσει η διαδικασία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Λασιθίου θεωρείται από τις πλέον καταρτισμένες και ακριβοδίκαιες εισαγγελικούς λειτουργούς. Μάλιστα στο Λασίθι μετατέθηκε από την Εισαγγελία Ηρακλείου όπου υπηρέτησε αρκετά χρόνια. Δικηγόροι του Ηρακλείου χαρακτηρίζουν άδικη την επίθεση σε βάρος της, υπογραμμίζοντας ότι από την στιγμή που η δικογραφία ήταν ελλιπής, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Πάντως με αφορμή το τραγικό περιστατικό, η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο, διερευνάται συνολικά και όπως τονίζεται σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει ατιμωρησία.