Αγρια καταδίξωη διακινητών ναρκωτικών από αστυνομικούς χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τρεις νεαροί Ηρακλειώτες, οι οποίοι κατά τους αστυνομικούς, διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχή κοντά στο γήπεδο της Μινωικής.

Συγκεκριμένα, Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν χθες το μεσημέρι ένα άσπρο πούντο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Όταν έκαναν σήμα στον οδηγό του Ι.Χ να σταματήσει εκείνος πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε.

Οι δικυκλιστές τους κατεδίωκαν στα στενά του Αγίου Ιωάννη. Κάποια στιγμή ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητό κι από αυτό αποβιβάστηκαν δύο άτομα κι άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια. Ο ένας συνελήφθη κοντά στο Βενιζέλιο νοσοκομείο κι ο δεύτερος εντοπίστηκε να είναι κρυμμένος σε ένα θάμνο.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είδαν τους τρεις νεαρούς να πετάνε στο δρόμο ηρωίνη για να μη βρεθεί στην κατοχή τους. Τελικώς ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Στο όχημα βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μικροποσότητες ηρωίνης, οχτώ κινητά τηλέφωνα, μία ζυγαριά ακριβείας, χασίς και μία σπασμένη στέκα μπιλιάρδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις νεαροί εκτός από τα ναρκωτικά πέταξαν και στο οδόστρωμα ένα όπλο, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛΑΣ, ενώ από έρευνα που έγινε δε βρέθηκε.

Οι συλληφθέντες είναι νεαρής ηλικίας και οι δύο από τους τρεις έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.

Χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα στα σπίτια των τριών συλληφθέντων από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ηρωΐνη

Έτοιμη προς πώληση ήταν η ποσότητα της ηρωΐνης που εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στο Ηράκλειο, σε σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, αγνώστου μέχρι στιγμής ιδιοκτήτη.

Μετά από παρακολούθηση και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις ναιλον σακούλες που περιείχαν τριάντα πέντε συσκευασίες με ηρωΐνη συνολικού μικτού βάρους 169,9 γραμ.

Η μηχανή που βρέθηκαν τα ναρκωτικά ανήκει σε έναν Αλβανό ο οποίος έχει εξαφανιστεί.