Το video dance installation καταπιάνεται με την ανάγκη του ανθρώπου για προσωπικό καταφύγιο. Ένα σπίτι φτιαγμένο από σακουλάκια τσαγιού, ένα υπνοδωμάτιο από καρφιά και μια κουζίνα από πίσσα παρουσιάζονται στο έργο. Ο άνθρωπος- performer ψάχνει την ησυχία του. Μέσα στη διαδρομή του, χάνεται μέσα σε απόκοσμα δωμάτια της ψυχής. Η μοναχικότητα μετατρέπεται σε μοναξιά και η ανάγκη για ησυχία σε απομόνωση, υστερία, τρέλα και τέλος σε αυτισμό. Ένα σύντομο ταξίδι από το όνειρο στον εφιάλτη που μπορεί να παρέχει ο προσωπικός μας χώρος.

Ρυτίδες και Όνειρα

Πρόκειται για έναν περίπατο στις αναμνήσεις, δοσμένο με μορφή χορευτικού ντοκιμαντέρ. Πρωταγωνιστής είναι ένας κάτοικος της Αγίας Τριάδας που περιπλανιέται στα σοκάκια της γειτονιάς όπου μεγάλωσε, ανακαλώντας μνήμες αλλοτινών καιρών καθώς και τον παιδικό, χαμένο πλέον, έρωτά του που παίρνει ξανά μορφή μέσα σε αυτή τη νοσταλγική περιπλάνηση.
Η ταινία πρωτοτυπεί, καθώς φέρει στοιχεία μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, λυρικής αφήγησης και video art. Παράλληλα, η πρωτότυπη μουσική επένδυση και κυρίως οι χορογραφίες «υφαίνουν» τη δράση της ταινίας. Ένα κολάζ χορογραφημένων εικόνων, δίνουν ζωή σε ιστορικά μνημεία, κτίρια και κομβικά σημεία της συνοικίας.
Η ταινία βασίστηκε στην πρωτότυπη ιδέα της Γωγώς Πετραλή και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις προβολής περιοχής παρέμβασης ΠΕΠ 2000-2006 Κρήτης» σε συνεργασία με το τμήμα παλιάς πόλης του Ηρακλείου.