Σε επαφή με το χορό, μια τέχνη λιγάκι παραγκωνισμένη στη χώρα μας, θα έρθουν όσοι επισκεφτούν τον πολυχώρο Studio 2 από την Τετάρτη 17 ως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.
Τις παραπάνω μέρες θα προβάλλονται όλες οι παραγωγές dance video (2006-2010) της ομάδας χορού «Φυσαλίδα».
Θα προβληθούν τα video Rooms-2006 (11ʼ), Flock-2007 ( 7ʼ), Insect-2009 (6ʼ), Τα 7 θανάσιμα μιας σχέσης-2009 (5ʼ) και Phobias-2010 (9ʼ).
Τιμητικά θα προβληθεί και η βραβευμένη ταινία Ρυτίδες και Όνειρα – 2008 (30ʼ).
Κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται δύο προβολές στις 7 το απόγευμα και τις 9.30 το βράδυ.
Είσοδος: 5 ευρώ (για όλες τις προβολές).
Studio 2: Καζαντζάκη 2 (κάθετος Γιαμαλάκη), Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2814001271.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2814 001271, 6946 468258.
Phobias
Η γυναίκα στο dance video είναι παγιδευμένη σε μια ανοιχτή περιοχή, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους φόβους της. Τρέχει προς το άγνωστο, χαμένη στο ατελείωτο παιχνίδι του μυαλού της. Η προσπάθεια να ξεφύγει και να «σπάσει» τη σιωπή της είναι το κίνητρο που χρειάζεται για να προχωρήσει και να βγει από τον «πραγματικό κόσμο».
Insect
Περιγράφει τη διαδικασία της μεταμόρφωσης ενός εντόμου από προνύμφη σε νύμφη. Είναι ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό, από το σκοτάδι στο φως, από τη ζωή στο θάνατο και ξανά πίσω στη ζωή∙ την αναγέννηση. Ο Θάνατος περικλείει μια καινούργια ζωή. Το έντομο δεν φοβάται τη μεταμόρφωσή του. Αποδέχεται τη μοίρα και την ανάπτυξη και την εξέλιξή που του προσφέρει η φύση.
Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται αυτή την ανάπτυξη και εξέλιξη ως θάνατο και είναι ανίκανος να είναι παρών τη στιγμή της μεταμόρφωσής του.
Τα 7 θανάσιμα μιας σχέσης
Τα 7 θανάσιμα μιας σχέσης δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια σουρεαλιστική αποτύπωση μιας ερωτικής σχέσης. Η γνωριμία, η πορεία της σχέσης με τις διακυμάνσεις και τους κυκλοθυμισμούς της, ο κατασταλτικός-καθοριστικός παράγοντας των «3 μοιρών» και τέλος, το «happy end» της.
Flock
Το Flock και οι χαρακτήρες του είναι μια καλλιτεχνική καταγραφή του τι συμβαίνει γύρω μας και του τι υποδυόμαστε καθημερινά. Η φοβία μας να πούμε όχι στη θεωρία του κοπαδιού. Η παγίδα του να καταβροχθίζουμε ακατέργαστα το οποιοδήποτε ερέθισμα-αγκίστρι μάς παρουσιάζεται. Η ανασφάλεια του να οξύνουμε τις αισθήσεις μας καταστρέφοντας πρώτα απʼ όλα τα είδωλα που αυτές οι ίδιες μας επέβαλαν να υποστηρίξουμε.