Η ανάβαση στο …Γολγοθά του δύσκολου προγράμματος δεν επεφύλασσε βαθμολογικά κέρδη για τον Εργοτέλη στο Χαριλάου, ο άδικος τρόπος όμως με τον οποίο προήλθε η ήττα από τον Άρη γέννησε «αντισώματα» στον οργανισμό των «κιτρινόμαυρων».

Η πίκρα για το αποτέλεσμα και η οργή για τη διαιτησία του Γιάχου «ζυμώθηκαν» και έγιναν πείσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει της συνέχειας. Η επιβεβαίωση ότι η ομάδα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία από το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου δυνάμωσε την πεποίθηση ότι ο Εργοτέλης μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες για μια πολύ καλύτερη πορεία απʼ ότι πέρυσι. Η εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα αποδυτήρια και γενικότερα το ποδοσφαιρικό τμήμα παραπέμπει σε μια «γροθιά» με τους παίκτες να διαπιστώνουν «εν τοις πράγμασι» ότι είναι σε θέση να χτυπήσουν κάθε αντίπαλο.

«Αποδεικνύουμε ότι «μεγαλώνουμε» σαν ομάδα. Όταν σε μια τέτοια έδρα χάνουμε μʼ αυτόν τον τρόπο είναι δείγμα ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο, ενώ “πιστεύω” μου είναι ότι ο Εργοτέλης έχει ακόμα να δείξει πολλά μέσα στο γηπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο τιμ – μάνατζερ του συλλόγου Σταύρος Λαμπράκης.

Με την ψυχολογία να μην επηρεάζεται λοιπόν με αρνητικό τρόπο η προσοχή στρέφεται πλέον στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τη δύναμη και τη συγκέντρωση στην τακτική που έδειξαν στο προηγούμενο παιχνίδι ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα είναι αρκετές για να πανηγυρίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Στον Εργοτέλη πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη είναι να υπάρξει άμεση απάντηση στον αγώνα που ακολουθεί. Η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μεγάλωσε παρά την ήττα στο Χαριλάου, και στην …οπτική πλέον της Κρητικής ομάδας υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός.

Σʼ αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, αναμένεται ίσως και σήμερα να μιλήσει στους παίκτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόστολος Παπουτσάκης ο οποίος θα απονείμει τα εύσημα για την εμφάνιση στο Χαριλάου, και θα ζητήσει ανάλογη εικόνα και στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής.

Στο μεταξύ με δηλώσεις του στον Athletic Radio 104,2 ο Εγκούτου Ολίσε αναφέρθηκε στην άδικη αποβολή του απέναντι στον Άρη δηλώνοντας στενοχωρημένος που θα χάσει το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στους «πράσινους». «Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί θα χάσω αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου δίκαιο αυτό που έγινε. Άφησα την ομάδα μου με 10 παίκτες και επίσης δεν θα αγωνιστώ την Κυριακή. Αν έκανα κάτι κακό δεν θα είχα πρόβλημα όμως ποτέ δεν φώναξα στον διαιτητή».