Με ένα ψαλίδι που χρησιμοποιείται για κλάδεμα ένας 42χρονος αφού τραυμάτισε προχθές το βράδυ τον 70χρονο υπάλληλο ενός περιπτέρου στις Βούτες (έξω από το ΠΑΓΝΗ) προσπάθησε στη συνέχεια να αρπάξει τα χρήματα από το συρτάρι του περιπτέρου.

Ο 70χρονος όμως αντιστάθηκε σθεναρά και παρά τον ελαφρύ τραυματισμό του στο λαιμό, αφόπλισε το δράστη και σε συνεργασία με έναν νεαρό τον ακινητοποίησε μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και τον οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Ο 70χρονος Σταύρος Χαιρέτης ο οποίος βγήκε ζωντανός από αυτή την περιπέτεια περιέγραψε στην «Π» τα γεγονότα, τονίζοντας πως είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια που στο περίπτερο όπου εργάζεται σημειώνεται ληστεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συλληφθείς έδειχνε από μακριά ότι ήταν άτομο που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

«Εγώ βρισκόμουν μέσα στο περίπτερο και εξυπηρετούσα κάποιους πελάτες. Έξω από το περίπτερο βρισκόταν η γυναίκα μου και συζητούσε με μία γυναίκα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι κάποιος επιτέθηκε στη σύζυγό μου και άρχισε να φωνάζει «τα λεφτά, τα λεφτά».

Βγαίνοντας έξω από το περίπτερο ο 70χρονος είδε τον 42χρονο ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα, να είναι έτοιμος να του επιτεθεί. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει αμέσως και τότε δέχτηκε επίθεση με το ψαλίδι. Παρά τον τραυματισμό του ο ηλικιωμένος πάλεψε και κατάφερε να πιάσει το χέρι του δράστη και να το ακινητοποιήσει. Την ίδια στιγμή η σύζυγός του αφαίρεσε το ψαλίδι από τα χέρια. Αμέσως ο 70χρονος άρπαξε ένα ξύλινο ρόπαλο και κατάφερε μερικές ροπαλιές στον δράστη. Τη φασαρία άκουσε ένας νεαρός που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο, πέρασε τα κάγκελα του νοσοκομείου κι έτρεξε να βοηθήσει τον ηλικιωμένο.

«Όταν τον είδα κι εγώ και η γυναίκα μου καταλάβαμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του, το βλέμμα του ήταν περίεργο και ζητούσε διαρκώς χρήματα» ανέφερε ο 70χρονος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μεσοδιακάκης αναφερόμενος στη υπόθεση «ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί παρόμοιες πράξεις και προβληματίζει το γεγονός ότι άνθρωποι προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις για ελάχιστο οικονομικό όφελος. Οποιαδήποτε οικονομική κρίση αυξάνει την εγκληματικότητα» είπε ο ταξίαρχος και πρόσθεσε «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε και ποσοτική αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και διαφοροποίηση στην ποιότητα» κατέληξε.