Άμεση λύση στο πρόβλημα των περιπτερούχων της Κρήτης δεσμεύτηκε πως θα δώσει η κυβέρνηση, μετά την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με στελέχη του υπουργείου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Χουσελά, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα τους αναφορικά με τα κέρδη του κλάδου στα προϊόντα καπνού.

Υπενθυμίζεται πως οι περιπτερούχοι ζητούσαν την θεσμοθέτηση με νόμο ελάχιστης προμήθειας για τα προϊόντα καπνού της τάξης του 8,2 %, αντί της ελεύθερης ουσιαστικά προμήθειας που οι εταιρίες έχουν ρίξει σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το 5 %.

Ο κ. Χουσελάς δεμσεύτηκε απέναντι στο προεδρείο του κλάδου για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει ήδη κύκλο συνομιλιών με τις καπνοβιομηχανίες για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των προϊόντων καπνού, αλλά και στα ποσοστά των κερδών των περιπτερούχων.

“Ο κ. υφυπουργός μας διαβεβαίωσε πως σε πολύ σύντομο διάστημα θα δοθεί τέρμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τονίζοντας μας πως δεν θα χρειαστεί καμία επιχείρηση να βάλει λουκέτο” ανέφερε η πρόεδρος των περιπτερούχων νομού Ηρακλείου Ελένη Χαιρέτη, με δηλώσεις της στην “Π”.

Όπως τόνισε η κ. Χαιρέτη, μόλις το προεδρείο επιστρέψει στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα αποφασιστεί το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται πως κλειστά παρέμειναν τα περίπτερα της Κρήτης χθες, με αφορμή την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, που αφορούσε τον κλάδο.

Την ίδια στιγμή, την στήριξη του στον κλάδο των περιπτερούχων εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ηρακλείου.