Η αερολιμενικός Φανή Δαμβουνέλη είναι μεταξύ των 46 διευθυντών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που κρίθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα από το υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η νέα αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών της ΥΠΑ αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα και εάν τελικώς η κα Δαμβουνέλη διαδεχτεί τον Χ. Ψαραδάκη, θα είναι η πρώτη γυναίκα αερολιμενάρχης στον ΚΑΗΚ.

Το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή σκυτάλης στον αερολιμένα και μάλιστα με έντονο το άρωμα γυναίκας, είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες σε σχετικό δημοσίευμά της η «Π».

Στο σύνολό τους πάντως οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ στο Ηράκλειο θεωρούν ότι η κα Δαμβουνέλη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στο «τιμόνι» του αεροδρομίου Ηρακλείου κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πάντως ότι στην ΥΠΑ υπήρξαν κατά το παρελθόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη θέση του αερολιμενάρχη κι εκεί που όλα έδειχναν συγκεκριμένους υπαλλήλους να κάθονται στην καρέκλα αυτή τα δεδομένα άλλαζαν σε χρόνο μηδέν.

Αυτή τη φορά πάντως οι κρίσεις των διευθυντών όπως λέγεται στηρίχθηκαν σε αντικειμενικά κριτήρια καθώς μέτρησαν τα μόρια που είχε ο κάθε υποψήφιος βάσει του πτυχίου του, του επιπέδου ξένων γλωσσών που κατέχει, τις τριετίες, την προϋπηρεσία και άλλα.

Όπως τόνιζαν πάντως υπηρεσιακοί παράγοντες της ΥΠΑ θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν η προαναφερθείσα υπάλληλος της υπηρεσίας δεν τοποθετηθεί ως αερολιμενάρχης στο Ηράκλειο.