Εγκαινιάστηκε το πολιτιστικό πάρκο Μιλάτου "Μίλητος". Τη βραδιά διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου. Το πάρκο περιλαμβάνει παιδική χαρά, ανοιχτό θεατράκι και χώρο αναψυχής.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό χώρο, στην έξοδο της Μιλάτου προς την Παραλία, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού επένδυσε πολύ δουλειά, χρόνο και χρήμα για να προκύψει (με τη βοήθεια και της Κοινότητας Βραχασίου) ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα παιδιά του χωριού μπορούν να χαίρονται μια πλήρως εξοπλισμένη και ασφαλή παιδική χαρά, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις και συναυλίες στο πλακόστρωτο ανοικτό θεατράκι, που υπολογίζεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 400 θεατές.

Στο χώρο υπάρχει επίσης χώρος αναψυχής και περιπάτου. Ο αγιασμός του χώρου πραγματοποιήθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του Βραχασίου πάτερ Γ. Σουλαδάκη, παρουσία του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργου Λασιθιωτάκη και των μελών του Δ.Σ. .

Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μανουσάκης αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του συγκεκριμένου χώρου και στις προσπάθειες που έγιναν για να προκύψει το θετικό αποτέλεσμα.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση "το τάβλι" που ανέβηκε από ερασιτεχνική θεατρική ομάδα από την Αθήνα, στην οποία μετέχει ο Μιλαθιώτης ερασιτέχνης ηθοποιός Μανόλης Κονταξάκης.

Τη θεατρική παράσταση, την πρώτη που γίνεται μετά από πολλά χρόνια στη Μίλατο, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών που απόλαυσαν μια πολύ καλή ερνηνεία των πρωταγωνιστών (Μ. Κονταξάκη Π. Τσιώλη) σε ένα από τα πιο πετυχημένα έργα της ελληνικής δραματουργίας.

Την παράσταση και τα εγκαίνια παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου Γ. Σφυράκης και αρκετοί κοινοτικοί σύμβουλοι.

Μετά την θεατρική παράσταση ακολούθησε μουσικό λαϊκό πρόγραμμα που κράτησε τους παρεβρισκόμενους στο χώρο μέχρι αργά τη νύχτα.