Ένα τροχαίο ατύχημα με δύο σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων ο ένας είναι τροχονόμος στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί υπόθεση που παραπέμπει σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές σε εμπορία όπλων και σφαιρών.

Την υπόθεση διερευνούν από κοινού οι υπηρεσίες Ασφαλείας Χανίων και Ηρακλείου και αφορά στις δραστηριότητες ενός 39χρονου, ο οποίος κατάγεται από χωριό του Μυλοποτάμου ωστόσο διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ο 39χρονος κινούμενος με μηχανή στην εθνική οδό έπεσε πάνω σε μπλόκο της Τροχαίας Χανίων. Αστυνομικός του έκανε σήμα να σταματήσει προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο όμως ο δικυκλιστής όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του τιμονιού και να πέσει πάνω στον άτυχο τροχονόμο.

Ο τελευταίος έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ωστόσο σοβαρότερη είναι η κατάσταση της υγείας του 39χρονου δικυκλιστή.

Το κουβάρι της υπόθεσης που διερευνούν οι διωκτικές Αρχές άρχισε να ξετυλίγεται όταν κατά την πτώση του 39χρονου έπεσαν στο οδόστρωμα 13 κουτιά με σφαίρες. Αυτό στάθηκε αφορμή για να ακολουθήσει έρευνα στην οικία του στο Ηράκλειο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκε μεγάλος αριθμός σφαιρών, εξαρτήματα όπλων, χρήματα αλλά και σημειώσεις που αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ με όπλα και σφαίρες συνελήφθη χθες στο Ρέθυμνο ένας νεαρός. Σε κατ’ οίκον έρευνα που έγινε στην οικία του στα Μισίρια, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, γεμιστήρες και φυσίγγια.

Υπόθεση για κατοχή όπλων και σφαιρών όμως απασχολεί και τις διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου που συνέλαβαν έναν επιχειρηματία.