Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι τρεις Ρουμάνοι που σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών σε ξενοδοχεία της Χερσονήσου και των Μαλίων. Μεταξύ των θυμάτων τους ήταν και ο πρέσβης της Αυστρίας, ο οποίος έκανε τις διακοπές του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Οι τρεις συνελήφθησαν με επεισοδιακό τρόπο σε ξενοδοχείο της περιοχής όταν έγιναν αντιληπτοί από νεαρούς Ολλανδούς. Τους εγκλώβισαν μέσα στο ξενοδοχείο-ο ένας «παγιδεύτηκε» στην ταράτσα-και λίγα λεπτά αργότερα ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς. Οι δύο εξ αυτών λίγες ημέρες πριν, είχαν και πάλι συλληφθεί για άλλες περιπτώσεις κλοπών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στους δύο αλλοδαπούς επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, ύψους 6000 ευρώ και στον συγκατηγορούμενο τους 5000 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των διωκτικών Αρχών καθώς εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι όσο είναι ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα αδικήματα.

Ωστόσο με το νέο νόμο, τα δεδομένα σε σχέση με την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων είναι πιο ελαστικά. Από τη στιγμή που σε βάρος των τριών δεν υπήρχαν αμετάκλητες καταδίκες, τότε δικαιολογείται η αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους.