Σαν τα …ποντίκια μέσα στη φάκα πιάστηκαν προχθές σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου τρεις διαρρήκτες από τη Ρουμανία. Ολλανδοί ένοικοι αντιλήφθηκαν τους «μακροχέρηδες» και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, ειδοποιώντας παράλληλα τις διωκτικές Αρχές.

Στο ξενοδοχείο εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με τους εννέα Ολλανδούς να καταδιώκουν τους τρεις δράστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, επιχειρώντας να ξεφορτωθούν κακήν-κακώς τα κλοπιμαία. Ο ένας εκ των δραστών εγκλωβίστηκε στην ταράτσα του κτιρίου, ενώ οι άλλοι δύο ακινητοποιήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου όπου ήδη είχαν καταφθάσει αστυνομικοί της Χερσονήσου και του ΤΑΕ Ηρακλείου.Είχαν συλληφθεί ξανά πριν μερικές ημέρες

Όπως προέκυψε, οι τρεις Ρουμάνοι, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, είχαν συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες σε διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα ο ένας είχε συλληφθεί πριν από πέντε ημέρες για κλοπή στα Μάλια. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς του ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

Ο συνεργός του είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα μήνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου επειδή έκλεβε …ζαντολάστιχα!

Μυαλό πάντως δεν έβαλαν. Και οι τρεις συνέχισαν ακάθεκτοι τις κλοπές, «χτυπώντας» κυρίως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε τουριστικές περιοχές.

Στην τελευταία περίπτωση, οι τρεις αλλοδαποί είχαν διαρρήξει αρκετά δωμάτια, κλέβοντας κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και φυσικά χρήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας εκ των τριών ήταν αρκετά συνεργάσιμος και μάλιστα υπέδειξε τις διευθύνσεις των σπιτιών όπου διέμεναν. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σπίτι στο Ηράκλειο ήταν «φορτωμένο» με κλοπιμαία, ωστόσο κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκε «καθαρό». Εκτιμάται ότι συνεργοί των συλληφθέντων-οι πληροφορίες μιλούν για ένα ζευγάρι αλλοδαπών-έσπευσαν να απομακρύνουν τα κλοπιμαία πριν τα βρουν οι αστυνομικοί.