Με μεγαλοπρέπεια,ενθρονίστηκε η εκκλλησία των Αεράκηδων , του Προφήτη Ηλία στα Ανώγεια στις 20 Ιουλίου, ψηλά στα όρη στη θέση Βρουλίδι.

Πλήθος κόσμου από τον εσπερινό έως την επαύριο ημέρα ενθρόνισης κατέκλυσε το Ανωγειανό αόρι, να ανάψει ένα κερι στον Προφήτη Ηλία. Σύσσωμη η ηγεσία της εκκλησίας ήταν εκεί, αλλά και η πολιτική, όμως ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Γ. Αεράκη που επισκέφτηκε και συμμετείχε στην ενθρόνιση από τον εσπερινό

Η οικογένεια των Αεράκηδων, ο καθένας με τον δικό του τρόπο συνέβαλε στην αποπεράτωση της εκκλησίας, άλλά και μετά, ακολούθησε τραπέζι για τους επισήμους αλλά και όσους επισκέπτες ήταν εκεί. Ένας τόπος που θα μαγέψει κάθε επισκέπτη, έχει διαμορφωθεί στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας, με την δυνατότητα να κάτσει και να απολαύσει την άγρια ομορφιά που περικλείει τον Προφήτη Ηλία. Ακόμα δίπλα στην εκκλησία, οι Αεράκηδες προνόησαν να υπάρχει ένα σπίτι που θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα αυτούς και τους φίλους τους επισκέπτες, ακόμα και για διανυκτέρευση.

Αξίζει τον κόπο πραγματικά, σε κάποια από τις εκδρομές σας να επισκεφτείτε τον Προφήτη Ηλία και να ανάψετε ένα κερί.

Για όσους δεν γνωρίζετε την διαδρομή, ακολουθήστε τον δρόμο για τη Νίδα, και οι ταμπέλες που βρίσκονται καθ' οδόν θα σας οδηγήσουν εκεί (η εκκλησία βρίσκεται μετά τον Άγιο Υάκινθο)

Η οικογένεια των Αεράκηδων ευχαριστεί όλο τον κόσμο που βοήθησε πριν και μετά την ενθρόνιση του Προφήτη Ηλία, και ιδιαίτερα όλους τους επισκέπτες που ήταν εκεί, και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, και εύχεται ο Προφήτης Ηλίας να τους δίνει δύναμη και υγεία σε όλους.

Κατερίνα Αεράκη