Με μεγάλη ποσότητα υγρής μεθαδόνης συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες ένας 40χρονος κάτοικος Αθηνών από τους άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς έφτασε με το ημερήσιο δρομολόγιο πλοίου της γραμμής και η συμπεριφορά του κίνησε την περιέργεια των λιμενικών οι οποίοι και του ζήτησαν να τον ελέγξουν.

Στις αποσκευές του βρέθηκαν πέντε συσκευασίες υγρής μεθαδόνης βάρους 600 γραμμαρίων, 12 γραμμάρια χασίς και 65 ναρκωτικά χάπια.

Στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά (μεθαδόνη και χάπια) τα είχε με συνταγή γιατρού καθώς παρακολουθεί κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης στην Αθήνα. Δεν έδειξε όμως κάποια ιατρική συνταγή που να δικαιολογεί τα λεγόμενά του, ενώ από τις Διωκτικές Αρχές χαρακτηρίζεται ως αρκετά μεγάλη η ποσότητα της υγρής μεθαδόνης που κατασχέθηκε.

Για το χασίς ισχυρίστηκε πως τα αγόρασε από την Ομόνοια από κάποιον αλλοδαπό που δε γνωρίζει προς 15 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε για τη διεύθυνση κατοικίας του προκειμένου να γίνει έρευνα, έδωσε ψεύτικα στοιχεία.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση. Ο 40χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.