Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθησαν στην παραλιακή λεωφόρο όπου ένας 47χρονος Ηρακλειώτης μετά από φασαρία κυνηγούσε γι αρκετή ώρα με το τσεκούρι που είχε στο αμάξι του έναν 35χρονο!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών προχθές το μεσημέρι κι ευτυχώς έλαβε τέλος όταν λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 47χρονο πριν τσεκουρώσει τον 35χρονο.

Οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου κινούνταν με διαφορετικά οχήματα από την Αλικαρνασσό προς το Ηράκλειο. Κάποια στιγμή σταμάτησαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου, κατέβηκαν από αυτά και ξεκίνησε ένας έντονος διαπληκτισμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οδηγική συμπεριφορά του ενός εκνεύρισε τον άλλο και μετά από τα «γαλλικά» που αντάλλαξαν, άρχισαν να γρονθοκοπούνται.

«Και οι δύο ήταν γεροδεμένοι και κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τόλμησε να μπει στη μέση για να τους ξεχωρίσει» μας είπε Ηρακλειώτης που ήταν μπροστά στο επεισόδιο.

Ο 47χρονος έδειξε να υποχωρεί για να δώσει τέλος στο επεισόδιο, όμως προς έκπληξη όλων επέστρεψε κρατώντας ένα τσεκούρι στο χέρι του, το οποίο είχε πάρει από το αυτοκίνητό του.

«Κυνηγούσε τον 35χρονο με το τσεκούρι στα χέρια γι’ αρκετή ώρα» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκαν τα ουρλιαχτά μίας γυναίκας η οποία βρισκόταν σε ένα τρίτο αυτοκίνητο και δεν είχε καμία σχέση με τους δύο προαναφερθέντες. Νόμιζε πως ο 47χρονος κυνηγούσε εκείνη και η γυναίκα παρ’ ολίγο να λιποθυμήσει από το φόβο της.

Πολίτες τηλεφώνησαν στο Λιμεναρχείο και σε σύντομο χρόνο έφτασαν στο σημείο όπου παραλίγο να εξελιχθεί η τραγωδία οι άνδρες του λιμενικού. Ο 47χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για εξύβριση, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε συλληφθεί και παλαιότερα επειδή είχε «τραβήξει» όπλο σε μπαρ όπου διασκέδαζε.