ΣΤΗ Νέα Ευκαρπία (γήπεδο Μακεδονικού) ο ΟΦΗ κατάφερε να ξεπεράσει όχι μόνο το εμπόδιο του Αρη (1-2), αλλά και του διαιτητή Σκουφίτσα. Δύσκολα αλλά δίκαια ο Παναθηναϊκός υπέταξε με 2-0 τον Ιωνικό στη Λεωφόρο.

Ενας... άθλος του Ηρακλή (Τσικίνης) ήταν η εκτός έδρας νίκη (1-3) του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος προηγήθηκε δύο φορές αλλά τελικά η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμο της ισοπαλίας (2-2).

Στον Πύργο ο ΠΑΟΚ βρήκε τον καλό εαυτό του και συνέτριψε τον τοπικό Πανηλειακό (1-4).

Στις καθυστερήσεις ο Ακράτητος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), εκτός έδρας, από την Προοδευτική. Ισοπαλία (1-1) είχαμε και στην αναμέτρηση της Χαλκηδόνας με τον Ακράτητο στην οποία τα γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι.

Εύκολα το Αιγάλεω, στο γήπεδό του, επιβλήθηκε του Ηρακλή με 2-0. Για το ματς του ΟΦΗ λεπτομέρειες θα βρείτε στις δύο επόμενες σελίδες, ενώ παρακάτω για όλα τα άλλα, της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΝΜΑΡΤΕΑΝ

ΣΤΗ Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός υπέταξε με 2-0 τον Ιωνικό, όλο το παιχνίδι ήταν ο Σανμαρτεάν, ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση και ετοίμασε τα γκολ που σημείωσαν ο Βλάοβιτς (83’) και ο Κωνσταντίνου (86’).

Στο 42ο λεπτό ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε πέναλτι και έστειλε την μπάλα απελπιστικά αουτ. Στην εσχάτη των ποδοσφαιρικών ποινών υπέπεσε ο Φερεκίδης, ο οποίος ανέτρεψε τον Κωνσταντινίδη.

Στο 36ο λεπτό ο Κυργιάκος είχε δοκάρι. Με σφάλματα η διαιτησία του Σπυρόπουλου (Φθιώτιδας). Κίτρινες: Μικάελσεν, Σανμαρτεάν, Πέρεζ, Τσιμπλίδης, Αφάς, Σιμόνε.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ 1-3

ΣΤΗΝ Ξάνθη, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε (1-3) την ομώνυμη τοπική ομάδα, αρνητκός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μεσσήνιος διαιτητής Ηρακλής Τσικίνης ο οποίος με τους... άθλους του χάρισε τη νίκη στους ερυθρόλευκους, στερώντας από την Ξάνθη την ισοπαλία ή ακόμη και το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Δεν θα σταθμούμε σε λεπτομέρειες γιατί πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται. Αυτούς που τυχόν έχουν αντίθετη γνώμη τους παραπέμπουμε στην τηλεόραση.

Να αναφέρουμε ότι δύο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε με πέναλτι ο Τζόρτζεβιτς (73’ και 92’) και ένα ο Γκώνιας (94’) με πλασέ, ενώ το μοναδικό της γηπεδούχου ο Καρακατσάν (80’) με πλασέ.

Στο 88ο λεπτό ο Φριζενμπίχλερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Κίτρινες: Νικολαΐδης, Παπαδημητρίου, Μπαϊκαρά, Καλλιμάνης, Ζωγραφάκης, Γκραντέλ, Ζαπρόπουλος, Καρεμπέ, Ζιοβάνι.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ

ΣΤΗ Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος δύο φορές βρέθηκε κοντά στη νίκη, αλλά ο Γεωργάτος είχε διαφορετική άποψη και έτσι η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Για την γηπεδούχο ομάδα σκόραραν ο Ραγκουέλ (43’) και ο Κατσουράνης (75’ αυτογκολ κεφ.), ενώ για την φιλοξενούμενη ο Γεωργάτος (61’ σουτ και 94’ φάουλ). Καλή η διαιτησία του Μποροβήλου (Αρκαδίας). Κίτρινες: Παρόντι, Μπορμπόκης, Αμπονσά, Μαλαδένης.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΑΟΚ

ΣΤΟΝ Πύργο ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλό πρόσωπό του και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές του τους τρεις βαθμούς. Ο Πανηλειακός δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση και το 1-4 ήλθε σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα της απόδοσης των δύο ομάδων.

Για τον ΠΑΟΚ δύο γκολ πέτυχε ο Σαλπιγγίδης (21’ και 87’) και από ένα ο Μάρκος (18’) και ο Εγκωμίτης (60’), ενώ το μοναδικό της γηπεδούχου ομάδας ο Τσίγκας (94’). Κακός ο διαιτητής Φινοκαλιώτης (Αθήνας). Κίτρινες: Μανίκας, Μάρης.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟ

ΣΤΟΝ Κορυδαλλό η γηπεδούχος Προοδευτική βρισκόταν αγκαλιά με τη νίκη μέχρι την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού ο Ζαΐμι την είχε βάλει μπροστά στο σκορ από το 28ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Ποζαπαλίδης (91’) σκόραρε και έτσι ο Ακράτητος της πήρε τη...μπουκιά από το στόμα. Κακός ο διαιτητής Μπριάκος (Ηπείρου). Κίτρινες: Βιλανάκης, Νταγκουνάκης, Αντωνόπουλος, Μπαλάσκας, Μπλέτσας, Μιλογεβιτς.

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ 2-0

ΣΤΟ γήπεδό του το Αιγάλεω ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ηρακλη (2-0) και άρχισε να κάνει όνειρα για την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο ακόμη.

Σκόραραν ο Φωτάκης στο 64ο και ο Αγρίτης στο 90ο λεπτό. Με σφάλματα η διαιτησία του Δούρου (Κορίνθου). Κίτρινες: Φωτάκης και Σνάουτσερ.

ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

ΔΥΟ πέναλτι έκριναν την αναμέτρηση της Χαλκηδόνας με τον Ακράτητο (1-1). Συγκεκριμένα ο Γκέκας (55’) έκανε το 0-1 και ισοφάρισε ο Ζαχαρόπουλος (85’). Καλός ο διαιτητής Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης). Κίτρινες: Κατεμής, Νιόπλιας, Δήμος, Γόγωλος, Πετκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Νταμπρόφσκι.