Μια ακόμα διάκριση έλαβε πρόσφατα η ταινία «Ρυτίδες και Όνειρα» της χορογράφου, Γωγώς Πετραλή.

Η ταινία απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο 8ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού Yperia 2010, που πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό από τις 7 έως τις 12 Απριλίου.

Η γειτονιά της Αγίας Τριάδας, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ανακάλεσε στους θεατές, για μια ακόμη φορά, "μνήμες παλαιινές, κρυμμένες σε μπαούλο" και συγκίνησε σε βάθος με την ευαισθησία και τη νοσταλγικότητα που τη χαρακτηρίζουν τόσο το πολυπολιτισμικό κοινό όσο και την πενταμελή κριτική επιτροπή.

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο για την ταινία Ρυτίδες και Όνειρα, καθώς το Μάιο του 2009 είχε αποσπάσει βραβείο στην κατηγορία Personal Travel του 4ου International Tourfilm Festival της Πολωνίας.

Σημειώνεται ότι η ταινία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Προβολή -Δημοσιότητα του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης της Πόλης Ηρακλείου Δίκτυα Πόλεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ποικίλων δραστηριοτήτων του Yperia 2010, η ομάδα χορού Φυσαλίδα επίσης παρουσίασε τη solo performance Insect στο Δημαρχείο της Χώρας Αμοργού. Το Insect αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης χοροθεατρικής παράστασης η οποία θα λάβει μέρος στο χωριό Χουδέτσι τον ερχόμενο Ιούνιο.