Στην ανωτερότητα του πρωταθλητή Πρωτέα Βούλας υποτάχθηκε το “Ηράκλειο” χάνοντας χθες στο Λίντο με 69-37 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε και τυπικά η σεζόν στην Α2 γυναικών.

Ένα ματς που έμοιαζε περισσότερο με φιλική αναμέτρηση καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή βαθμολογική σκοπιμότητα.

Παρʼ όλα αυτά οι παίκτριες του Αργύρη Παπαπέτρου δεν έκαναν αγγαρεία και φρόντισαν να κλείσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις την άκρως επιτυχημένη παρουσία τους. Το “Ηράκλειο” από την πλευρά του, στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στην Α2, προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς αλλά η έλλειψη κινήτρου και φυσικά η διαφορά δυναμικότητας δεν του επέτρεψαν να αποφύγει τη βαριά εντός έδρας ήττα.

Με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο όταν οι γηπεδούχες μείωσαν στους 10 πόντους, εκμεταλλευόμενες την είσοδο των αναπληρωματικών του Πρωτέα, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν πλήρως. Έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους στην τρίτη περίοδο για να “γραφτεί” χωρίς ιδιαίτερο κόπο το τελικό 37-69.

“Δεν υπήρχε καμία πίεση σε αυτό το παιχνίδι και απλά δώσαμε την ευκαιρία σε όλες τις αθλήτριες να αντιμετωπίσουν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας”, επισήμανε ο προπονητής του “Ηράκλειο” Βαγγέλης Κοκαρούδης.

Τα 10λεπτα: 5-18, 22-40, 26-59, 37-69.

Εύκολο έργο είχαν οι διαιτητές Ζαχαρόπουλος-Ντάνος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Γιαλιτάκη 5 (1), Πολοπετράκη 1, Στεφάτου 8 (1), Μαθιουδάκη, Φωτιάδη 11, Φοβάκη 2, Γαλητσιάνου, Τζαμαρία 5 (1), Κοιλάδη 2, Νυσταζάκη, Φαρμάκη 3 (1).

ΠΡΩΤΕΑΣ: Βαλέτα 14 (1), Παναγιωτοπούλου 6, Μπαρμπερίδου, Κασάπογλου 10 (2), Αστραντίνη 14 (4), Τσουμάνη 7, Μπότσαρη 2, Ανυφαντάκη, Στυλιαρά, Μικεδάκη 7, Θεοδωρέλη 1, Χατζόγλου 8 (1).