Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε χθες το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με αφορμή την «εισβολή» ενός 26χρονου οδηγού επιβατηγού, ο οποίος κατάφερε να περάσει την πύλη της κεντρικής εισόδου, παρά τις απαγορευτικές συστάσεις των σκοπών.

Η εμμονή του νεαρού και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κινητοποίησε τους πάντες, οι οποίοι αρχικώς θεώρησαν ότι ενδεχομένως επρόκειτο για τεστ ετοιμότητας που είχε «στήσει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο μήνα ομάδα αστυνομικών με πολιτικά εξορμούν κατ’ εντολή του Αρχηγείου σε διάφορες υπηρεσίες ανά τη χώρα για να «τσεκάρουν» τα αντανακλαστικά των ελεγχόμενων υπηρεσιών. Έτσι κάποιοι πίστεψαν ότι ήρθε και η σειρά του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος, που είναι ειδικευόμενος γιατρός, επέμεινε να περάσει την πύλη με το αυτοκίνητο του. Η εμμονή του ήταν τέτοια που τελικώς κατάφερε να περάσει, δεν πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπός που είχε υπηρεσία αντιλήφθηκε την πρόθεση του οδηγού και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Εν τω μεταξύ το Αστυνομικό Μέγαρο «κυκλώθηκε» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν εκεί με μηχανές και περιπολικά. Μετά το «ντου» που έκαναν στο Αστυνομικό Μέγαρο νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπάρχει πάντα διαθέσιμη δύναμη πλησίον του κτιρίου, έτοιμη να επέμβει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 26χρονος πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποια ψυχική διαταραχή. Ούτε και ο ίδιος ήταν σε θέση να δικαιολογήσει γιατί επέμενε να μπει στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σε κάποια αποστροφή του λόγου του φέρεται να είπε: «δεν ξέρω αν θέλω να γίνω γιατρός ή αστυνομικός». Αστυνομικοί που συνομίλησαν μαζί του επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αμφιβάλλουν μάλιστα ότι είχε επίγνωση των πράξεων του.