Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Βαν Ρόμπεϊ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει «τα απαιτούμενα περαιτέρω μέτρα» στην οικονομία, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει «ουσιαστικές δημοσιονομικές προκλήσεις», επισημαίνοντας πως είναι ζήτημα κοινού συμφέροντος για όλη την Ευρωπη και κυρίως την Ευρωζώνη να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις.

Ο κ. Ρομπέι τόνισε πως απαιτείται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων κατεπειγόντως, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική δέσμευση για μείωση του ελλείμματος σε τρία χρόνια (2012) πρέπει να υποστηριχθεί από συγκεκριμένα και αξιόπιστα μέτρα.

«Είμαι πεπεισμένος πως λαμβάνονται ήδη τα απαιτούμενα περαιτέρω μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να καταπολεμήσει τα προβλήματα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε για «σύμπτωμα χρονιζόντων προβλημάτων» ενώ επανέλαβε πως «το έλλειμμά μας είναι μεγαλύτερο ως έλλειμμα αξιοπιστίας». Συνεχίζοντας δεσμεύτηκε πως η χώρα μας θα κατακτήσει και πάλι την αξιοπιστία της.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε πως κατατίθεται υπεύθυνα τις επόμενες ημέρες και το χαρακτήρισε πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του δημόσιου τομέα. «Είναι ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών, που ήδη έχουν ξεκινήσει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε τρία χρόνια.