Σε μία προσπάθεια εξοικείωσης των κατοίκων του ορεινού Μυλοποτάμου με τους ένστολους αστυνομικούς που από την ερχόμενη εβδομάδα θα αναλάβουν να εκτελούν πεζές περιπολίες στην περιοχή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανόλης Παραβολιδάκης συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή δημάρχων, κοινοταρχών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων.

Ο ταξίαρχος απηύθυνε έκκληση προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να βοηθήσουν στο έργο των αστυνομικών που θα περιπολούν πεζή στα χωριά τους.

Ενδόμυχα υπάρχει ακόμα και ο φόβος σε κάποιες περιοχές να τους κυνηγήσουν με τις πέτρες και αυτό προβληματίζει τόσο την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όσο και τους ίδιους τους αστυνομικούς που θα βρεθούν υπηρεσιακά στα μέρη εκείνα.

Μέχρι πρότινος ο αστυνομικός ήταν ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις τοπικές κοινωνίες του ορεινού Μυλοποτάμου. Η οργή μάλιστα κάποιων ντόπιων οξύνθηκε μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στα Ζωνιανά το Νοέμβριο του 2007.

Οι αστυνομικοί παραμένουν «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους.

Τα υπηρεσιακά οχήματα μέχρι και σήμερα είτε περνούν «σφαίρα» μέσα από τους οικισμούς είτε περιπολούν σε περιφερειακούς δρόμους. Ουσιαστικά θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένστολοι θα περιδιαβαίνουν τα χωριά, θα περπατούν ανάμεσα στους κατοίκους και μάλιστα πεζή.

Αυτό δημιουργεί εύλογη ανησυχία γι’ αυτό και χθες ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου θέλησε ουσιαστικά να ζητήσει την σύμπραξη των τοπικών αρχών και παραγόντων προκειμένου να προστατεύσουν το θεσμό αλλά και τα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπήσουν. Το εγχείρημα αυτό που για άλλες περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας θα ήταν αυτονόητο και θα αντιμετωπιζόταν με θετική διάθεση, χαρακτηρίζεται μάλλον τολμηρό για την επίμαχη περιοχή.