Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες πως αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (συνολικά ή μέρος αυτών) θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα, μετά από ανάκληση της προκήρυξης 2.584 θέσεων προσωπικού του υπουργείου

Λουκέτο θα βάλουν το επόμενο διάστημα το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου και οι αρχαιολογικοί χώροι Μαλίων και Λατούς.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες πως αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (συνολικά ή μέρος αυτών) θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα, μετά από ανάκληση της προκήρυξης 2.584 θέσεων προσωπικού του υπουργείου.

Συνολικά, θα κλείσουν 23 μουσεία και 22 αρχαιολογικοί χώροι. Σημειώνεται πως την Δευτέρα το υπουργείο αποφάσισε να ανακαλέσει την προκήρυξη 2.584 θέσεων έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ωρομίσθιου προσωπικού) καθώς διαπιστώθηκαν «αρρυθμίες και αποκλίσεις από τις σαφείς οδηγίες που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου στις αρμόδιες για τις προσλήψεις υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΠΟ τονίζεται ότι οι εν λόγω υπηρεσίες «δεν κατόρθωσαν να υπερβούν πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος, αδυνατώντας να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας».

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεσμεύεται ότι εντός της εβδομάδας θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις αυτές με νέα διαδικασία, που προβλέπει ενιαίο τύπο προκηρύξεων και εκπόνηση ειδικού μηχανογραφικού προγράμματος εισαγωγής των στοιχείων για την απόλυτη εφαρμογή των κριτηρίων του Ν. 2190/1994.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η διαδικασία αυτή προφανώς θα παρατείνει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες ακόμα, πλην όμως εκτιμήθηκε ότι το μείζον αγαθό είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, την οποία η κυβέρνηση εννοεί να εφαρμόσει απαρέγκλιτα».