Η 19η Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες.

Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό για τα δρώμενα της Κρήτης, την κορυφαία διοργάνωση της ΑΛΦΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΑΕ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010.

Κύριος σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση μιας ευρείας γκάμας προϊόντων και νέων προτάσεων για την ανανέωση της τουριστικής αγοράς του νησιού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η ΑΛΦΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ έχει συγκεντρώσει επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την Έκθεση 3η σε πανελλήνιο επίπεδο και ως τη σημαντικότερη διοργάνωση στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελληνική Περιφέρεια. Ο αριθμός των Εκθετών, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή τη χώρα μας, ξεπέρασε τον περσινό, με τις προγραμματισμένες έμμεσες και άμεσες συμμετοχές να ανέρχονται ήδη σε 200.

Ο κ. Άγγελος Καραμπίκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Άλφα Εκθεσιακής, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η διοργάνωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου, γεγονός που καταδεικνύει η ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, τονίζοντας πως η ανανέωση των τουριστικών καταστημάτων, μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, κυρίως ενόψει της προσδοκώμενης τουριστικής ανάκαμψης για το 2010. Ουσιαστικής σημασίας για τη στήριξη των βιοτεχνών, αποτελεί και η ενέργεια του Δήμου Γουβών να φιλοξενήσει και φέτος τους βιοτέχνες ειδών Λαϊκής Τέχνης του ΒΙΟ.ΠΑ ΑΝΩΠΟΛΗΣ.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή στις 7.30 το βράδυ και την έκθεση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους σημαίνοντες εκπρόσωποι οικονομικών και πολιτικών φορέων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών πραγματοποιούνται Δωρεάν μετακινήσεις επισκεπτών προς και από την Έκθεση το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Αναχωρήσεις πούλμαν με προορισμό το ΔΕΚΚ:

Χανιά: Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, (έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο), ώρα 10:00 πμ.

Ρέθυμνο: ΚΤΕΛ ώρα 11:00πμ.

Ιεράπετρα: Δημαρχείο Ιεράπετρας ώρα 10:30 πμ.

Άγιος Νικόλαος: ΚΤΕΛ, ώρα: 11:15 πμ.

Η επιστροφή προς όλα τα σημεία θα γίνει από το ΔΕΚΚ στις 18:00 μμ.