Τη μνήμη του αξέχαστου Μιχάλη Μαμουλάκη αποφάσισε να τιμήσει ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου με το 1ο κλειστό τουρνουά Αλικαρνασσού που διοργανώνει από χθες σε συνεργασία με τους Νέους Ηροδότου.

Στο τουρνουά αυτό, που γίνεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας Αλικαρνασσού και στο σύλλογο Μακεδόνων στο Μασταμπά, συμμετέχουν 30 αθλητές από τους συλλόγους Νέοι Ηροδότου, Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, ΕΓΟΗ και ΣΟΗ. Το σύστημα των αγώνων είναι Ελβετικό 7 γύρων και τα κύπελλα αθλοθετεί ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αλικαρνασσού. Κάθε εβδομάδα θα διεξάγεται ένας γύρος.

Ο Μιχάλης Μαμουλάκης ήταν ένας καταξιωμένος συμπολίτης μας με ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, πρωτεργάτης της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και ένας από τους συντελεστές της Ηρακλειώτικης σκακιστικής κυριαρχίας στο πανελλήνιο με τα συνεχή πρωταθλήματα που κατέκτησε. Ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου καταπολεμώντας πάντοτε τη λήθη των σύγχρονων καιρών, καθιερώνει ένα τουρνουά στη μνήμη του κάθε χρόνο με μοναδικό σκοπό να τιμήσει τον άνθρωπο Μιχάλη που πολέμησε για τους συμπολίτες μας και την εξάπλωση της σκακιστικής ιδέας στην πόλη μας, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΟΗ.Κύπελλο Κρητικής ΦιλίαςΞεκινάει αύριο (6μμ) η καθιερωμένη Παγκρήτια σκακιστική διοργάνωση «Κύπελλο Κρητικής Φιλίας 2009», που διοργανώνουν η ΕΣΣΚ, το «Ηράκλειο Ο.Α.Α», το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου και η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου.

Η σπουδαία αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο» και θα είναι ελβετικού συστήματος 5 γύρων με ελληνική αξιολόγηση. Ο χρόνος θα είναι 60 λεπτά για όλη την παρτίδα με 10 δευτερόλεπτα πρόσθετο χρόνο από την πρώτη κίνηση.

Στο τουρνουά συμμετέχουν σχεδόν όλες οι ομάδες της Κρήτης, σε ένα ενιαίο τουρνουά, με 6 σκακιέρες ανά ομάδα και οι συμμετοχές των αθλητών, με τις αλλαγές σε κάθε ομάδα, θα ξεπεράσουν τις 150, καθιερώνοντας τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως ένα από τα σημαντικότερα σκακιστικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων.

Οι απονομές-βραβεύσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη λήξη του 5ου γύρου, περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής.Θα βραβευτούν με κύπελλα και μετάλλια οι τρεις πρώτες ομάδες της γενικής κατάταξης του τουρνουά και με μετάλλια οι οκτώ καλύτερες σκακιέρες σε απόδοση.

“Παρακαλούνται οι παίκτες αύριο το απόγευμα να βρίσκονται νωρίτερα στο χώρο των αγώνων, στις 5 μ.μ. για την έγκαιρη διενέργεια της κλήρωσης του 1ου γύρου των αγώνων και τη διεξαγωγή σύμφωνα με το πρόγραμμα. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των αρχηγών των ομάδων με τον επικεφαλής διαιτησίας και τους διοργανωτές για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες των αγώνων”, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.