Με προσοχή στην άμυνα πάει φουλ… επίθεση για νίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ


Λένε ότι η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα και το “τρικ” αυτό θα προσπαθήσει να επιτύχει ο Εργοτέλης, προκειμένου να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Σαββάτου στο Παγκρήτιο. Ένα παιχνίδι που είναι δύο φορές πιο δύσκολο, σύμφωνα με το Νίκο Καραγεωργίου, λόγω της αξίας της αντίπαλης ομάδας.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον ΠΑΟΚ, ενώ υπερτόνισε ότι το “κλειδί” για να νικήσει ο Εργοτέλης είναι να έχει καλή αμυντική λειτουργία και ταυτόχρονα οι ποδοσφαιριστές να έχουν συγκέντρωση και προσοχή κατά 100%, σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. “Το Σάββατο έχουμε ένα αγώνα που είναι δύο φορές δύσκολος, όχι απλά μία όπως κάθε αγώνας που δίνουμε. Και τον κάνει να είναι διπλά δύσκολος το όνομα του αντιπάλου μας. Αυτό βέβαια αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες, αλλά και για εμάς τους ίδιους”, είπε στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του ο Νίκος Καραγεωργίου και συμπλήρωσε: “Μια πιθανή νίκη θα παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς. Η αξία και ο τρόπος παιχνιδιού των παικτών του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη. Φυσικά πρέπει να προσεχθεί όλη η ομάδα, όλοι τους είναι ικανοί. Τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη νίκη είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε εμείς το παιχνίδι”.

Μιλώντας περισσότερο για τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του και το τι πρέπει να προσέξει ο Εργοτέλης, υπογράμμισε: “Είναι ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλός μας δύσκολα δέχεται γκολ και διαθέτει σφικτή και καλή ομάδα. Με την Καβάλα, ο ΠΑΟΚ λειτούργησε πολύ καλά και στο δημιουργικό του κομμάτι. Πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού μας και να ρίξουμε βάρος και στο ανασταλτικό κομμάτι μας. Η συγκέντρωση και η προσοχή μας πρέπει να υπερβαίνει το 100%. Την ικανότητα είναι δεδομένο ότι τη διαθέτουμε. Αν έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία τότε μπορούμε να κερδίσουμε”.

Αναφερόμενος στις δύο σημαντικές απουσίες του Μπέτο και του Ρομάνο, ο Καβαλιώτης τεχνικός τόνισε: “Δεν θα έχω στη διάθεσή μου δύο παιδιά που έχουν σημαντικό ρόλο μέχρι τώρα. Με αυτά τα προβλήματα όμως θα ζήσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Κάποιοι θα λείπουν από εδώ και πέρα, σχεδόν σε κάθε αγώνα”.

Στο μεταξύ και στην χθεσινή συνέντευξη τύπου έγινε λόγος για την παρουσία της ομάδας μέχρι τώρα και το αν αυτή της δώσει μια θέση για την Ευρώπη, με τον Νίκο Καραγεωργίου να είναι για μια ακόμα φορά κατηγορηματικός: “το θέμα της Ευρώπης το συντηρούν οι δημοσιογράφοι και τα Μ.Μ.Ε. σε μεγάλο βαθμό. Εγώ δεν είπα ποτέ για Ευρώπη και δεν άκουσα ούτε τους ποδοσφαιριστές μου, με εξαίρεση κάποιους που πιεστικά ρωτήθηκαν για το θέμα. Ο Εργοτέλης κοιτάζει να παίζει το επόμενό του παιχνίδι. Ο στόχος του είναι να παίζει για να διακριθεί καλύτερα από την περσινή χρονιά. Το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Πρέπει να έχεις μεγάλες ικανότητες ως άτομο, αλλά και ως σύνολο για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις, ας είμαστε ρεαλιστές λοιπόν και ας βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι”.

Γυρνώντας πίσω στην αναμέτρηση των Ιωαννίνων, τόνισε: “Το προηγούμενο ματς που δώσαμε δεν ήταν όπως το περιμέναμε από πλευράς βαθμών, ελπίζουμε ότι θα είναι αυτό που έχουμε τώρα. Το ποδόσφαιρο παίζεται με βροχή, με χιόνια, με κρύο και σε άσχημα γήπεδα. Οι καλοί ποδοσφαιριστές πρέπει να ανταποκρίνονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες και κυρίως να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα που ακολουθεί. Εμείς είχαμε μείνει στη νίκη επί της Καβάλας και στις δάφνες της 4ης θέσης. Έτσι φυσιολογικά χάσαμε. Επαναλαμβάνω ότι κάθε παιχνίδι για τον Εργοτέλη, με κάθε ομάδα ανεξαρτήτου κατηγορίας θεωρείται και είναι δύσκολο”.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο γεγονός ότι είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς: “Είναι το τελευταίο για το έτος παιχνίδι που δίνουμε και θέλουμε να το κερδίσουμε. Ελπίζουμε ότι και ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει για να πάρουμε τη νίκη. Μια νίκη που θα κρατήσει την ομάδα ψηλά και θα μας δώσει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον”.