Μικροί και μεγάλοι Ηρακλειώτες μέτρησαν αντίστροφα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που κοσμεί την πλατεία Ελευθερίας. Η πόλη έχει βάλει πλέον τα γιορτινά της και αναμένει με προσμονή την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κεντρικότερη πλατεία του Ηρακλείου έχει μεταμορφωθεί σε μια παιδική χαρά που προσφέρει μοναδικές στιγμές στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Το χωριό του Άι Βασίλη και το παγοδρόμιο κλέβουν φέτος τις εντυπώσεις!

Σε εορταστικό κλίμα, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης, έδωσε χθες το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση και ευχήθηκε σε όλους να είναι και την επόμενη χρονιά στην πλατεία να γιορτάσουν και πάλι. «Η φωταγώγηση του δέντρου σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθούμε δύο μεγάλα γεγονότα, την γέννηση του Χριστού και τον αποχαιρετισμό του 2009. Διανύουμε μέρες ανάτασης, χαράς, είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Πρέπει όλοι μας να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη και να σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας», τόνισε. Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ Ηράκλειο - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2010, που περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις και πλήθος εκδηλώσεων ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ηρακλειώτες, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τον Αντώνη Ρέμο και τους 1550 που διασκέδασαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Η χθεσινή συναυλία ήταν μια χορηγία της εταιρείας CYTA. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Μιχάλης Αχιλλέως.