Όπως ήταν επόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικοί βουλευτές. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου ρώτησε προφορικά προχθές για το θέμα τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Κουτρουμάνη, ο οποίος είπε ότι ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο και τίποτα άλλο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εξαιρούνταν μέχρι τώρα θα εξαιρούνται από τώρα και στο εξής.

Τα έγγραφα όμως του ΟΑΕΕ λένε άλλα….

Ο κ. Αυγενάκης είχε πάρει απάντηση από την τότε υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά ότι δεν θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, το καλοκαίρι που είχε ανακινηθεί το θέμα. Η απάντηση αφορά μόνο στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που είναι και μικροεπαγγελματίες κι όχι σε όλους τους ασφαλισμένους.

Χθες ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:«Πριν από περίπου οκτώ μήνες γίναμε θεατές μιας λανθασμένης πρακτικής από πλευράς ΟΑΕΕ προς τους ιδιοκτήτες καφενείων στην περιφέρεια της χώρας, καθώς με την εγκύκλιο 99/2008 προβλέφθηκε ότι οι τελευταίοι ήταν υποχρεωμένοι να εγγραφούν στα μητρώα του Οργανισμού και επομένως να πληρώσουν ετήσια εισφορά. Σε πολλούς ιδιοκτήτες καφενείων εστάλη μάλιστα από τον ΟΑΕΕ και σχετική ενημέρωση.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Από την πρώτη στιγμή ήμουν αντίθετος με αυτή τη ρύθμιση και με την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών μικρών καφενείων, ώστε προχώρησα σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου δυνατοτήτων, τόσο στην τότε υπουργό Απασχόλησης, κ, Πετραλιά, όσο και τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, κ. Παπαθανασίου. Κατόπιν, με την υποστήριξη 22 κυβερνητικών βουλευτών και σε δεύτερη φάση 46 ακόμα συναδέλφων ασκήσαμε εντονότερες πιέσεις, ώστε πετύχαμε τελικώς την αναστολή της συγκεκριμένης εγκυκλίου» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και κατέληξε λέγοντας: «Η σημερινή κυβέρνηση, παρά του ότι ευαγγελίζεται ότι έχει αυξημένες κοινωνικές ευαισθησίες, επαναφέρει το θέμα υποχρεωτικής καταβολής εισφορών σε όλους τους ιδιοκτήτες καφενείων στην περιφέρεια της χώρας. Από αύριο, και όντας πεπεισμένοι για την αδικία της ρύθμισης, ξεκινούμε νέα σειρά παρεμβάσεων, γιατί φαίνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μικρών καφενείων δεν είναι ούτε επιχειρηματίες, ούτε έχοντες. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε πλάνο, ούτε πρόγραμμα, τελικώς, ούτε υψηλές κοινωνικές ευαισθησίες».