Τη διαφωνία τους με τη συμφωνία ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ που συνήψε η διοίκηση του ΟΛΠ για την πρόωρη συνταξιοδότηση 300 εργαζομένων εξέφρασαν χθες ανοιχτά οι υπουργοί Παιδείας και Εργασίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «εξωφρενική» τη συμφωνία, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται τόσα χρήματα για τόσους λίγους εργαζομένους, την ώρα... που τα Ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. «Εφαρμόζουμε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης», απαντά ο Γ. Ανωμερίτης.

«H συμφωνία είναι εξωφρενική. Εξωφρενική! Δηλαδή είναι μέσα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην Ολυμπιακή και στον ΟΛΠ, όπου πραγματικά όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος από την επιλογή που έχουν κάνει αλλά έχουν βάλει μέσα και τον δημόσιο τομέα», είπε σε συνέντευξή της στον Flash η Αννα Διαμαντοπούλου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τους εργαζομένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέστησε σαφή τη διαφωνία του με τη συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να δίνει το Δημόσιο τόσα λεφτά για πρόωρη συνταξιοδότηση, την ώρα που τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν να μην έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις. Πρότεινε μάλιστα να επωμισθεί το κόστος η κινεζική εταιρεία COSCO.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης σε γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει ότι οι όροι της εθελουσίας εξόδου καθορίζονται με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης του Οργανισμού με τους συνδικαλιστές.