Αμετανόητα ρομαντικός αποδείχτηκε ένας 31χρονος που χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατηγορούμενος για κλοπή και φθορές. Ο νεαρός που διαμένει στα Φάρσαλα και είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη κατηγορείται ότι …εισέβαλε σε περιφραγμένο χώρο κατοίκου από την Χερσόνησο για να …απελευθερώσει, όπως ισχυρίστηκε, τα περιστέρια που κρατούσε παράνομα «φυλακισμένα».

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 31χρονος κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, καθώς θεώρησε ότι τα «δύσμοιρα» περιστέρια είχαν πιαστεί παράνομα και θα έπρεπε να ζήσουν ελεύθερα στο φυσικό τους χώρο. Ο νεαρός κατηγορείται ότι απελευθέρωσε περί τα 40 περιστέρια. Αμέσως μετά έσκισε τα τσουβάλια με τις ζωοτροφές που κατείχε ο ιδιοκτήτης της μάντρας για να ταϊσει, όπως είπε, όλα τα πουλιά του ουρανού αλλά και τον καημένο τον σκύλο που είχε δεμένο με σύρμα ο ιδιοκτήτης.

Ακολούθως πήρε και πέταξε δύο μαχαίρια που εντόπισε στη μάντρα, ισχυριζόμενος ότι με αυτά έσφαζε οικόσιτα ζώα και ως εκ τούτου έπρεπε να τα απομακρύνει.

Με βάση την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο 31χρονος με τα καμώματα του, τον ζημίωσε κατά περίπου 5000 ευρώ.

Στο νεαρό, που κάποιοι θεώρησαν γραφικό και άλλοι τρελό, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 80 ημερών με τριετή αναστολή. Ο ίδιος πάντως δηλώνει άνθρωπος με ευαισθησίες και με ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα.