Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 59χρονος Ηρακλειώτης που μετέφερε παράνομα φιάλες βουτανίου από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας και οδηγός με το φορτίο «βόμβα» φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους λιμενικούς στη διάρκεια της προανάκρισης.

Ότι δηλαδή, εκείνος δεν ήξερε για τα «γκαζάκια», καθώς το φορτηγό φορτώθηκε από δύο αλλοδαπούς εργάτες, ενώ εκείνος δεν ήταν μπροστά στη διαδικασία φόρτωσης των εμπορευμάτων.

Στον Ηρακλειώτη απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται και μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Λιμενικός που χειρίστηκε την υπόθεση ανέφερε στην «Π» ότι η Ασφάλεια του ΚΛΗ είχε σχετικές πληροφορίες για τον 59χρονο αρκετό καιρό πριν. «Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ελεγχθεί και στο παρελθόν. Όμως σε προηγούμενους ελέγχους που του είχαμε κάνει δεν είχε βρεθεί τίποτα. Αυτή τη φορά η πληροφορία δεν ήταν συγκεκριμένη. Γνωρίζαμε μόνο γι αυτού του είδους τις μεταφορές που κάνει ανά διαστήματα το συγκεκριμένο άτομο. Έγινε ο έλεγχος και βρέθηκε το φορτίο «βόμβα» ανέφερε ο λιμενικός.

Στα «υπέρ» των ανδρών της Ασφάλειας του ΚΛΗ που πιστεύουν πως ο άνθρωπος αυτός γνώριζε τι μετέφερε, είναι και ο εντοπισμός των τιμολογίων στα οποία αναγραφόταν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μετέφερε γκαζάκια.

Αναφορικά με τις διοικητικές κυρώσεις ο λιμενάρχης Ηρακλείου μας είπε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, αν και όπως τόνισε, είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Άλλωστε ο κ. Γεωργέλος σε δήλωση που είχε κάνει στην «Π» για το θέμα είχε πει πως πρόκειται για μία εγκληματική ενέργεια. «Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας τέτοιοι ασυνείδητοι άνθρωποι. Από την πλευρά μου θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια που μου δίνει ο νόμος».

Υπενθυμίζεται ότι στο φορτηγό όχημα μαζί με τα ρούχα, τις τηλεοράσεις και άλλα αντικείμενα, υπήρχαν επίσης 6240 φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), τα 480 λίτρα κηροζίνης θέρμανσης και οι 20 φιάλες βουτανίου των τριών κιλών.