Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων της Περιφέρειας Κρήτης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα indymedia.
Στο κείμενο της ανάληψης της ευθύνης αναφέρεται:
«O επαναστάτης περιφρονεί την κοινη γνώμη. Περιφρονεί και μισεί την τρέχουσα κοινωνική ηθική σε όλες τις εφαρμογές της και σε όλες τις εκδηλώσεις της. Γι' αυτόν ηθικό είναι ό,τι συντελεί στον θρίαμβο της επανάστασης. Ο,τι τον εμποδίζει είναι ανήθικο...”
Σεργκέι Νετσάγιεφ

Εισβολές σε σπίτια και ενοχοποίηση ανθρώπων μεσω των ΜΜΕ για την υπόθεση της “Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς” . Χρηματικές επικηρύξεις για πληρωμένους ρουφιάνους, με περισσότερα χρήματα απο οσα θα μπορούσε να απαλλοτριώσει κάποιος απο μια τράπεζα. Επιχειρησεις σκούπα στα Εξάρχεια και αστυνομοκρατία στα αστικά κέντρα. Νεκροι μετανάστες στα τμήματα. Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει “Εχουμε πολεμο...” Εμείς το γνωρίζουμε και μια τέτοια πράξη ηταν ο εμπρησμός 7 αυτοκινήτων της περιφέρειας Κρήτης τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/11/09. Να διαψεύσουμε όσους ονειρεύονται απάθεια και κοινωνική ειρήνη. Aμεση απελευθέρωση των Π. Μασούρα, Χ. Χατζημιχελάκη και Ε.Γιόσπα και καμια δίωξη στους καταζητουμενους για την ίδια υπόθεση . Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται... Υ.Γ. Το οτι δεν πυρπολήσαμε και την μπροστα σειρά αυτοκινήτων το χρωστάτε στα δέντρα που τα καλύπτουν.

Παιδιά του Clichy-sous-Bois»
Ο εμπρησμός των οχημάτων είχε γίνει ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα βενζίνης αλλά και δύο φιαλίδια βουτανίου που τοποθέτησαν κάτω από ισάριθμα οχήματα.