Προσπάθεια διάσωσης τριών σημαντικών έργων καταβάλλει η κυβέρνηση. Πρόκειται για τις περιπτώσεις του οδικού άξονα που περνά από τη λίμνη Καΐάφα, του φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη και το αποχετευτικό δίκτυο του Θριασίου Πεδίου που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις κυρίως λόγω περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τη Παρασκευή έγινε για αυτά τα τρία ζητήματα καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, σύσκεψη με τη συμμετοχή της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, του υφυπουργού Οικονομίας Στ. Αρναουτάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να γίνουν τα έργα χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον και χωρίς να εκτοξευθούν τα κόστη και να σταλούν έως το τέλος της χρονιάς στην ΕΕ οι τελικές προτάσεις για την υλοποίηση των έργων.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνουν τα έργα, να μην χαθούν χρήματα που έχουν δεσμευτεί από την κοινότητα και να μην επιβληθούν πρόστιμα.