Την προβολή του Νομού και της Κρήτης στο εξωτερικό επιχειρεί η Νομαρχία Ηρακλείου με το ταξίδι που οργανώνει στην Κίνα.

Συγκεκριμένα αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με επικεφαλής την κ. Σχοιναράκη, συνοδεία και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του Νομού, ταξιδεύουν σήμερα με προορισμό την Κίνα και συγκεκριμένα τις Νομαρχίες Γκουανγντόνγκ, Φουτζιάν και την πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο. Στόχος της Νομαρχιακής Αρχής, είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού και της Κρήτης και η προώθηση των ποιοτικών μας προϊόντων, της φημισμένης κρητικής διατροφής, του πολιτισμού και των τουριστικών μας πόρων, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του εμπορικού και τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κίνα, μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, η αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πρόκειται να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με κυβερνητικές αρχές, να υπογράψει πρωτόκολλα περαιτέρω συνεργασίας και να συμμετάσχει σε συναντήσεις επιχειρηματικού, οικονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα πρόκειται να φέρει σε επαφή τις παραγωγικές τάξεις του Νομού με τις αντίστοιχες παραγωγικές τάξεις της Κίνας, στοχεύοντας στην εδραίωση εμπορικών συμφωνιών.

Οι Νομαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Φουτζιάν είναι δύο από τις πιο εύπορες Νομαρχίες στην Κίνα και σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Συγκεκριμένα η Νομαρχία Γκουανγκντόνγκ βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Κίνας και ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στα 100.000.000 άτομα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της έχει φτάσει τα 522 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την οικονομία της περίπου του ίδιου μεγέθους με εκείνη της Σουηδίας. Η Γκουανγκντόνγκ συνεισφέρει περίπου το 12% της κινεζικής οικονομικής παραγωγής και έχει ρυθμούς ανάπτυξης 10 με 13%. Η Νομαρχία Φουτζιάν αποτελεί ισχυρή ζώνη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης με πληθυσμό 70.000.000 άτομα.