Στη συγκέντρωση κουβερτών και ρούχων για τους άστεγους και τους ανήμπορους των Χανίων θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του εξηγεί:

"Στην πόλη μας ζουν άνθρωποι χωρίς σπίτι, θέρμανση, ζεστά παπλώματα.

Η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει για εκείνους, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζουν σε κανονικές συνθήκες, να μπορούν να βρουν στέγη σε κάποιον ξενώνα, μιας και χώροι υπάρχουν καθώς επίσης και προτάσεις έχουν γίνει και διαθεσιμότητες στήριξης έχουν αναφερθεί.

Μέχρι όμως το επίσημο κράτος να βρει λύση, και επειδή ο καιρός γίνεται κάθε μέρα και πιο παγερός, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης θα συγκεντρώνει κουβέρτες και ζεστά ρούχα, στα σκαλάκια της Εφορίας, την Τρίτη και την Τετάρτη το απόγευμα 7:00 - 9:00 το βράδυ.

Στον ίδιο χώρο που όλη η κοινωνία, πριν 1 χρόνο, έδειξε την αλληλεγγύη της στους 15 μετανάστες απεργούς πείνας.

Θα σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε το δρόμο που ανοίξαμε όλοι μαζί.

Το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης".



Καταγγελία

Σε άλλη ανακοίνωσή του το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καταγγέλλει:

"Τις τελευταίες μέρες, οι μετανάστες (με ή χωρίς χαρτιά) στον Αγ. Νικόλαο γίνονται μάρτυρες (θύματα μάλλον) μιας υπερβολικής (σε ένταση και βαρβαρότητα) επίθεσης, με πολύ έντονα χαρακτηριστικά «σκούπας». Αστυνομικοί χρησιμοποιώντας εξευτελιστικές μεθόδους κάνουν αδιάκριτα επιδρομές και ελέγχους σε σπίτια, χώρους δουλειάς και κυρίως δημόσιους χώρους συνεύρεσης και διασκέδασης (καφετέριες κλπ), και προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, καταγγέλλει τη στάση αυτή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτές οι επιθέσεις, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των μεταναστών, να σταματήσουν άμεσα, αλλά πολύ περισσότερο να μην επαναληφθούν.Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων και άρα και διαφορετικοί τρόποι συμπεριφοράς στους πολίτες αυτής της χώρας, εμείς δε θα το δεχτούμε ποτέ. Αντίθετα θα παλεύουμε όλο και πιο αποφασισμένα για να σταματήσουν οι διακρίσεις, οι αποκλεισμοί, κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά και αυθαιρεσία των Αρχών.

Οι μετανάστες δεν έχουν μόνο δικαιώματα, όπως όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και τη δική τους φωνή ! Μέρα με τη μέρα, όλο και πιο δυνατή…".