«Ομπρέλα» προστασίας σε όλους τους αστυνομικούς που εκτελούν σωστά το καθήκον τους στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αποτελεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου που αναφέρεται με ανακοίνωση της σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Π» με τίτλο «εισβολή Ράμπο της ΕΛ.ΑΣ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Η αποστολή του αστυνομικού είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί λόγω της δυσπιστίας των πολιτών αλλά και ορισμένων πολιτικών-κοινωνικών παραγόντων, να αναγνωρίσουν ότι οι αστυνομικοί του σήμερα καμία σχέση δεν έχουν με τους αστυνομικούς του χθες. Τα δε ΜΜΕ οφείλουν να συμβάλλουν αντικειμενικά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ώστε οι πολίτες να μην θεωρούν ότι πρέπει να στρέφονται εναντίον τους με άδικες επιθέσεις-επικρίσεις, υποβαθμίζοντας την αποστολή τους και αμαυρώνοντας την καθημερινή προσπάθεια μέσα από αντίξοες συνθήκες να βρίσκονται κοντά στον πολίτη και να ενεργούν προς όφελος του.

Το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και πάρα πολύ καιρό βροντοφώναξε «όχι σε κάθε μορφή βίας» και απαίτησε τον σεβασμό του πολίτη, των δικαιωμάτων του, μα ταυτόχρονα ζήτησε και τον σεβασμό του εργαζόμενου αστυνομικού.

Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστούμε το ρόλο και τις ευθύνες που έχουμε μέσα στην κοινωνία που ζούμε, να μην παρασυρόμαστε από περιστατικά που προκαλούν απλά εντύπωση και να αποδίδουμε στον καθένα αυτό που πρέπει και αξίζει».