Δύο Πολιτισμοί ενώνουν τις Καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για να "μιλήσουν" για το Περιβάλλον στο πλαίσιο της Συνάντησης Οικολογικού Θεάτρου που ξεκινά απόψε στις 9 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η πρώτη βραδιά της σύμπραξης του Θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με το θέατρο σκιών του Τούρκου Cengiz Ozek εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2009».

Ο Τούρκος Καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών Cengiz Ozek παρουσιάζει το Παραμύθι με τίτλο: "Το Τέρας των Σκουπιδιών".

Η σκηνοθεσία και η εκτέλεση είναι του ίδιου, ενώ βοηθός του είναι ο Stefan Carelius.

Στο Δεύτερο Μέρος της παράστασης το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει σε θεατρική Διασκευή το Βιβλίο του Χιλιανού Συγγραφέα

Λουίς Σεπουλβέδα: "Ο Γάτος που έμαθε σε έναν Γλάρο να Πετά".

Η θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Κουτσάκη, η μουσική σύνθεση και επιμέλεια της Αιμιλίας Ρουμελή, οι κούκλες της Mira Poptesin. Παίζουν η Ειρήνη Κουτσάκη και η Αιμιλία Ρουμελή.

Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικά μηνύματα, που μιλά για την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Είναι μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς, που συμμετέχουν ενεργά οι μικροί θεατές, γεμάτη ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Η Συνάντηση Οικολογικού Θεάτρου

Στο πλαίσιο της Συνάντησης Οικολογικού Θεάτρου θα δοθούν οι παρακάτω παραστάσεις:

•Σήμερα,Κηποθέατρο "Μ.Χατζιδάκις", στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2009" (Είσοδος 10 ευρώ).

•Αύριο Τρίτη, Θέατρο Φορτέτζα του Δήμου Ρεθύμνου (είσοδος 10 ευρώ).

•Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, αύλειος χώρος 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (οργάνωση: 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου, είσοδος ελεύθερη).

•Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, πλατεία Δωδώνης και Ολύμπου (οργάνωση: 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Ηρακλείου, είσοδος ελεύθερη).

•Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (είσοδος 5 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για τους μεγάλους).

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.