Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο το ΚΚΕ με στόχο, όπως αναφέρεται «την καταδίκη του αντικομμουνισμού της ΕΕ». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 7:30μμ στη νομαρχία, στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου “Πέτρα”, στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Χρήστος Χατζηγεωργίου. Ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Κασαπάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «Οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζουν το πρόσφατο επαίσχυντο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για «εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό», όπου κατέληξαν κατά πλειοψηφία τον Απρίλη του 2009 τα ευρωπαϊκά φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά και τα λεγόμενα πράσινα κόμματα. Η ΕΕ με τον πιο επίσημο τρόπο τίθεται επικεφαλής της νέας αντιδραστικής επιχείρησης διαστρέβλωσης της πρόσφατης ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα στην Ευρώπη.

Σήμερα με τον χυδαίο αντικομμουνισμό επιχειρούν να προστατεύσουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Να δικαιολογήσουν την καταστολή και την τρομοκρατία κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και της νεολαίας που τους αντιπαλεύει. Να κρύψουν ότι ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος και επικίνδυνος. Πως η μόνη διέξοδος ήταν και είναι ο σοσιαλισμός.

Επίσης όλες οι οργανώσεις σχεδιάζουν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στις 23 Αυγούστου. Μαζί με το συγκεκριμένο φύλλο του «Ρ» προσφέρεται σε ειδική ανατύπωση το βιβλίο «60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Επος και διδάγματα». Ειδικά για αυτή την Κυριακή, ο «Ρ» θα διανέμεται στην τιμή των 3 ευρώ. Η ένθετη ειδική έκδοση περιλαμβάνει κομματικά κείμενα, άρθρα και ομιλίες, με περιεχόμενο τα 60 χρόνια από τη μεγάλη νίκη των λαών επί του ναζιστικού - φασιστικού ιμπεριαλισμού».