Τη ρύθμιση οφειλών και έκπτωση επί των κεφαλαιοποιημένων πρόσθετων τελών, λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων επιχειρήσεων, ζητά με σχετική ανακοίνωση του προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δολαψάκης, τονίζει πως “η χρονική περίοδος που διανύουμε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως περίοδος αυξημένης αβεβαιότητας, κάτω από το βάρος της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έχει κάνει ήδη αισθητή την εμφάνιση της στην ελληνική οικονομία”.

“Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να διατηρήσουν την βιωσιμότητα τους σε μια περίοδο κατά την οποία δυσκολεύονται πραγματικά να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις δανείων με αποτέλεσμα οι κατασχέσεις ακινήτων και ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών να αυξάνονται συνεχώς” υπογραμμίζει ο κ. Δολαψάκης, ενώ αναφορικά με τις διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου, αναφέρει:

“Κύριε Διοικητά, λαμβάνοντας υπόψη σας την κρίση που πλήττει την Ελληνική οικονομία και την δυσκολία στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα ρύθμισης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών, με έκπτωση των προσαυξήσεων, ανάλογες με τις ρυθμίσεις και τις εκπτώσεις στις οποίες είχε προβεί πρόσφατα το ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα για εφάπαξ εξόφληση των οφειλών μέχρι την παρούσα χρονική περίοδο, με έκπτωση 80% επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων. Σε περίπτωση υπαγωγής ασφαλισμένου στη ρύθμιση για διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των οφειλών χρονικής περιόδου μέχρι και σήμερα με δυνατότητα εξόφλησης τους μέχρι και σε 96 μηνιαίες δόσεις και έκπτωση 50% επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων”.