Αλλάζει όψη το ανατολικό τμήμα του παραλιακού μετώπου, με την δρομολόγηση μιας σειράς παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάπλαση της περιοχής. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των φυτεύσεων, που γίνονται στην παράκτια ζώνη, του δρόμου, που αλλάζουν δραστικά την εικόνα της περιοχής. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, στην περιοχή παρέμβασης, πρόκειται να φυτευτούν πάνω από 1.300 (χίλια τριακόσια) δέντρα, φοίνικες, ακακίες, δαφνοκέρασος, μηόποροι, δάφνες, ιτιές, πλάτανοι, χαρουπιές, μουριές, κουτσοπιές, ακακίες ροβίνια, καθώς επίσης θάμνοι, γκαζόν, κλπ.

Παράλληλα στα πλαίσια της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόκειται να γίνει και η διάνοιξη του δρόμου από κόμβο Κατσαμπά έως την οδό Δημοκρατίας, διαμόρφωση των κάθετων δρόμων που συμβάλλουν στην νέα προέκταση της παραλιακής (Δωδεκανήσου – Σκόπα – Αρτεμησίας – Ηροδότου – Δημοκρατίας). Επίσης θα γίνουν εγκαταστάσεις φωτιστικών, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, αστικός εξοπλισμός(παγκάκια, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων κλπ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «ΟΛΗ, μετά και την ασφαλτόστρωση της ράμπας που κατασκευάστηκε στην περιοχή του καρνάγιου, το έργο σύντομα θα δοθεί στην χρήση των πολιτών του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου αλλά και των επισκεπτών του Ηρακλείου και της Αλικαρνασσού.

Όπως είναι γνωστό, το παραπάνω έργο που υλοποιείται, έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ (1.300.000ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης και 700.000 ευρώ περίπου από ιδίους πόρους του ΟΛΗ), μελετήθηκε από τον ΟΛΗ και κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του σε χερσαία ζώνη του λιμένα Ηρακλείου που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό. Με το έργο αυτό δημιουργούνται συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ ανατολικού και δυτικού παραλιακού μετώπου, και αναβαθμίζεται μια υποβαθμισμένη μέχρι πρόσφατα περιοχή του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού».