Ο κ. Τσόκας προσπάθησε να είναι συναινετικός και τόνισε ότι η ελπίδα του είναι να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία από κοινού, ενώ τη διαχώρισε από το θέμα του αεροδρομίου.

“Όπως ξέρετε έχουμε προαποφασίσει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου να κάνομε ένα κοινό ΣΧΟΟΑΠ για τους τρείς αυτούς Δήμους. Δεδομένου ότι είναι μία η λεκάνη και αν θέλετε και οι επιπτώσεις από την λειτουργία του αεροδρομίου θετικές ή αρνητικές, διαχέονται και στις τρεις αυτές κοινωνίες. Έτσι λοιπόν είχαμε προχωρήσει στην συζήτηση για κοινό ΣΧΟΑΑΠ. Οι δύο Δήμοι είχαν πάρει αποφάσεις, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό, ο άλλος Δήμος του Καστελίου δεν είχε πάρει απόφαση. Υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις, κάποιες αντιρρήσεις κλπ οι οποίες δείχνουν να πάνε σε κοινό ΣΧΟΟΑΠ και να φτιαχτεί μια 5μελής επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί αυτό το ΣΧΟΟΑΠ και θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε Δήμο και δύο εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια θα είναι κατά κάποιον τρόπο ο εγγυητής και ο ρυθμιστής αυτής της διαδικασίας. Οι δύο δήμαρχοι έχουν ήδη συμφωνήσει του Θραψανού και του Αρκαλοχωρίου και θα περιμένουμε την απάντηση του κ. Σμυρνάκη η οποία πιστεύω ότι θα είναι θετική”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «υπάρχει θετική εισήγηση του κ. Σμυρνάκη, παράλληλα να πω, ότι αυτή τη στιγμή εκπονείται και μια διαχειριστική μελέτη από το Πολυτεχνείο για την περιοχή. Αυτή λοιπόν η μελέτη όταν ολοκληρωθεί θα ληφθεί βεβαίως υπόψη στον κοινό ΣΧΟΟΑΠ και μάλιστα όσο πιο σοβαρά γίνεται».

Και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο ή με το αεροδρόμιο:

« Δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο. Το ΣΧΟΟΑΠ έγινε, ήταν μια πρότασή μας για να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες, θέλουμε να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες, θέλουμε να τις βοηθήσουμε. Εάν φτάσουμε στο σημείο να μην αντιλαμβανόμαστε τι είναι για το καλό μας και τι δεν είναι, από κει και πέρα μπορεί να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του και να κάνει ότι θέλει ως μονάδα αυτοδιοικητική, πράγμα που βέβαια απεύχομαι.

Δεν έχει καμία σχέση το ΣΧΟΟΑΠ με πιθανούς Καποδίστριες ή οτιδήποτε».