Του Κώστα Μπογδανίδη

Σοβαρές αντιρρήσεις για κοινό ΣΧΟΟΑΠ στην ευρύτερη περιοχή εξακολουθεί να έχει ο δήμος Καστελίου παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τους όμορους δήμους, αλλά και από την Περιφέρεια ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου.

Ο κ.Τσόκας χθες είχε μακρά συνάντηση με τους 3 δημάρχους και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συναινέσει και το Καστέλι μαζί με το Θραψανό και το Αρκαλοχώρι ώστε να γίνει ένα σοβαρό σχέδιο για τις χρήσεις γης της περιοχής που θα αναπτυχθεί ραγδαία-οικονομικά και οικιστικά –τα επόμενα χρόνια.

Το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό τα έχουν βρει και τα έχουν συμφωνήσει εδώ και καιρό με αφορμή το αεροδρόμιο θεωρώντας ότι θίγονται το ίδιο με το Καστέλι, ότι πρέπει να έχουν ισότιμο λόγο σε αυτή την υπόθεση. Και γιʼαυτό έχουν συμφωνήσει, αλλά έχει σοβαρές ενστάσεις ο δήμος Καστελίου. Στην πραγματικότητα οι επιφυλάξεις αυτές έχουν να κάνουν όχι με την ουσία του ΣΧΟΟΑΠ, αλλά με την προσπάθεια ʽηγεμονίαςʼ που έχουν επιδείξει οι άλλοι δύο δήμοι. Στο Καστέλι ειδικά χρεώνουν προσπάθεια στο δήμαρχο Αρκαλοχωρίου να βγει εκείνος μπροστά στην προσπάθεια που γίνεται. Αντιθέτως ο δήμαρχος Καστελίου επιμένει ότι συνεργασία απαιτείται, αλλά τον πρώτο λόγο έχει στο θέμα του αεροδρομίου ο δήμος Καστελίου.