Νέο κρούσμα με χρήση ναρκωτικών στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Οι πρυτανικές Αρχές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεννόηση με την Εισαγγελία και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση για το πρόβλημα που ταλανίζει το ίδρυμα.

Σημειώνεται πως το Π.Κ. είναι εν αναμονή της πρόσληψης οχτώ νέων φυλάκων που αναμένεται να ενταχθούν στο προσωπικό του ιδρύματος μέχρι τις αρχές του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Ακόμα, έχει εγκριθεί η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου δεκατριών ατόμων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για ένα χρόνο με αντικείμενο την φύλαξη και επιτήρηση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος. Τέλος, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του τρέχοντος έτους, το ίδρυμα αιτήθηκε εκτός των άλλων και την πρόσληψη δεκαπέντε μονίμων υπαλλήλων κατηγορίας ΥΕ – Φυλάκων – Δασοπυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας. Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί προς έγκριση στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας - Οικονομικών και Εσωτερικών.