Για 25 χρόνια το τρενάκι δέσποζε στο λιμάνι του Ηρακλείου στην περιοχή νότια του “Μαρίνα”. Ξαφνικά ο ΟΛΗ θεώρησε ότι δεν χρειάζεται, είναι επικίνδυνο και ζήτησε να το ξεφορτωθεί!

“Το συγκεκριμένο τρενάκι ήταν πολύ καιρό εδώ και είχε αρχίσει να σαπίζει, τα σίδερα ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά που ανέβαιναν”, είπε στην “Π” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μ. Καπετανάκης που ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του Οργανισμού να συντηρήσει την συγκεκριμένη μηχανή.

“Εμείς είχαμε κάνει έγγραφα σε φορείς όπως ο δήμος και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να το πάρει. Γι’ αυτό και εμείς το δώσαμε για απόσυρση προτιμώντας εκεί να φτιάξουμε μια παιδική χαρά που να είναι ασφαλής”, τόνισε ο κ.Καπετανάκης.

Χθες το τρενάκι το πήρε ο κ. Καθέρης που κάνει και τις αποσύρσεις των αυτοκινήτων, αλλά εμφανίστηκε και ο κ. Αργυράκης του Εθνολογικού Μουσείου Επισκοπής ο οποίος και ζήτησε να το πάρει και να μην γίνει παλιοσίδερα.

Πάντως, ο κ. Καθέρης, που το πήρε τελικά, είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει παλιοσίδερα και θα το αξιοποιήσει σε κάποια δραστηριότητα που θα αναπτύξει.

Να θυμίσουμε ότι το τρενάκι αυτό ήρθε στο Ηράκλειο την εποχή (αρχή δεκαετίας ‘80) όταν υφυπουργός Μεταφορών ήταν ο Κ. Ασλάνης και μεταφέρθηκε από τα αμαξοστάσια του ΟΣΕ.