Γεμάτα από φαντασία και χιούμορ είναι τα κείμενα των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα «Όνειρο ήταν!», τον οποίο διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στη διάρκεια της 2ης Έκθεσης Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου (23 έως 26 Ιανουαρίου), που ήταν αφιερωμένη στα «Όνειρα και τους Εφιάλτες». Πολλά παιδιά και έφηβοι ανταποκρίθηκαν και μάλιστα οι πιο μικροί, που δεν ξέρουν ακόμη να γράφουν υπαγόρευσαν το όνειρό τους στους γονείς τους. Τα «ονειροκείμενά» τους κατέπληξαν τους διοργανωτές του διαγωνισμού!

Από τα διακόσια περίπου κείμενα επελέγησαν τα 15 με κριτήριο τη φαντασία και την πρωτοτυπία τους. Τα 15 επιλεγμένα κείμενα φιλοξενούνται στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr). Oι νικητές θα παραλάβουν ως δώρο βιβλία που προσέφεραν εκδότες που συμμετείχαν στην Έκθεση (ΑΓΚΥΡΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ κλπ).

Τα «ονειροκείμενα»

Κάποια από τα απολαυστικά «ονειροκείμενα» των μικρών συγγραφέων είναι τα παρακάτω:

Κωνσταντίνα Γαροφαλάκη, 6 ετών: «Είχα δει στο όνειρό μου πως η μαμά και ο μπαμπάς είχαν βάλει τον αδελφό μου να διαβάσει τρομακτικά βιβλία για να δει μετά εφιάλτες. Και πήγα και εγώ να τα διαβάσω αλλά επειδή δεν ήταν δικά μου ήρθε η αστυνομία! Ήταν το πιο τρομακτικό όνειρο που έχω δει.»

Γιώργος, 6 ετών:

«Ο Κώστας με γαργάλαγε»

Χρήστος Διαμαντόπουλος, 5,5 ετών: «Θυμάμαι μια νύχτα που είχα δει ένα τέρας μέσα στη σπηλιά του και μετά ήρθε ένα λαγουδάκι που χόρευε χαρούμενο και μπήκε στη σπηλιά, είδε το τέρας και έφυγε.»

Κωνσταντίνος Βρούλας, 7 ετών: «Ένα βράδυ ήμουν πολύ κουρασμένος και έπεσα να κοιμηθώ. Τότε ονειρεύτηκα έναν κόσμο μικρό και συναρπαστικό. Ήμουν σε ένα σπίτι από σοκολάτα. Υπήρχε ένας καταρράκτης από ζελέ και από πίσω διαμάντια γλειφιτζούρια. Βροχή από καραμέλες και ο ήλιος κάθε μέρα τραγούδαγε. Υπήρχαν βουνά από φράουλες και ένα δέντρο μπισκότα. Μέσα στο σπίτι μου είχα ένα κρεβάτι από μερέντα και τα ρούχα μου ήταν από γλυκιά καραμέλα. Οι πεταλούδες είχαν φτερά από τσίχλα. Αυτός ήταν ένας μικρός εφιάλτης γιατί εγώ δεν τρώω γλυκά».