Εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Επισκοπής.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Κοινότητα Κρήτης, και τοπικούς Φορείς συνεχίζουν έτσι τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση του Παλαιστινιακού λαού με τη συγκέντρωση χρημάτων και φαρμακευτικού υλικού, καθώς και:

- Να δοθεί η δυνατότητα στο λαό της περιοχής να απαιτήσει να σταματήσουν μια για πάντα οι Ισραηλινές επιδρομές.

- Να πιεστεί η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει το Ισραήλ για τις σφαγές που έχει προκαλέσει, και να αποχωρήσει ο στρατός του από Λωρίδα της Γάζας.

- Να ζητήσουμε να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ και να αποσυρθούν άμεσα τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.

- Να προβάλουμε το δίκαιο αίτημα για επί τέλους ίδρυση Κράτους της Παλαιστίνης ενιαίο, ανεξάρτητο, στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

- Να καταγγείλει με κάθε τρόπο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα και να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση της κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων.

Στη εκδήλωση παίρνουν μέρος:

- To ROCK συγκρότημα BLACK TEARS του μουσικού σχολείου Γουρνών Ηρακλείου

- Το Κρητικό συγκρότημα του Μανώλη Παπαδάκη και Κωστή Μακάκη

- Το συγκρότημα έντεχνης λαϊκής μουσικής του Νίκου Σακαβέλη

Παράλληλα θα γίνει ανάγνωση γράμματος Παλαιστίνιου μαθητή προς τους Έλληνες μαθητές και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τον εκπρόσωπο του Δήμου Επισκοπής της Παλαιστινιακής Κοινότητας Κρήτης και της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.