Την ποινικοποίηση των ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας-ακόμα και αυτές που αφορούν σε φόρουμ για συζητήσεις παιδοφιλίας- αλλά και γενικότερα όλων των μορφών σεξουαλικής βίας στα παιδιά προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την τραγική διαπίστωση ότι καταγράφεται αύξηση έως 1000% σε τέτοιου περιεχομένου ιστοσελίδες.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία που δείχνουν την επικίνδυνη άνοδο των κρουσμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζήτησε χθες την έκθεση καταπολέμησης του φαινομένου που αποτελεί τη νέα μάστιγα για την κοινωνία και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι ευρωβουλευτές προσπαθούν να «θωρακίσουν» τα παιδιά από τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων και ζητούν την αναθεώρηση των νόμων ώστε να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί.

Επισημαίνουν ακόμα ότι οι πολίτες της Ευρώπης που ασχολούνται με τουρισμό που στοχεύει στο σεξ με παιδιά στην Ασία, θα πρέπει να υπόκεινται σε εδικούς νόμους για το εξωτερικό που θα εφαρμόζονται σε όλη την Ε.Ε