Της Πέλλας Λασηθιωτάκη

Η διοργάνωση των δυναμικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου είναι το θέμα που θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ.

Όπως είπε στην «Π» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαρίας Σπυριδάκης, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων στην ΟΑΣΝΗ, στην οποία θα πάρουν μέρος οι επικεφαλής όλων των αγροτικών οργανώσεων του νομού Ηρακλείου (Ενώσεις, ΚΣΟΣ, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί). Στην ανοικτή γενική συνέλευση θα οριστικοποιηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η προετοιμασία τους ώστε να πετύχουν.

Όπως είναι γνωστό, σε σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, την οποία συγκάλεσε η ΓΕΣΑΣΕ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις στις 20 Ιανουαρίου, που θα περιλαμβάνουν τον επ΄αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων – Σητείας σε δύο σημεία.

Οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου θα κάνουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού στο σημείο της Παντάνασσας. Σύμφωνα με τον κ. Σπυριδάκη, ένα από τα βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι η παρέμβαση του κράτους για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα. Οι αγρότες ζητούν να επανέλθει ο παλαιός θεσμός των τιμών ασφαλείας στα αγροτικά προϊόντα, ώστε να υπάρχει σίγουρο εισόδημα για τους παραγωγούς. Ο κ. Σπυριδάκης μάλιστα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη υιοθέτηση των αιτημάτων σχετικά με τον κρατικό παρεμβατισμό από την πλευρά της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός προγραμματίζει να ανακοινώσει μέτρα για το αγροτικό πετρέλαιο και άλλα θέματα που απασχολούν τους αγρότες, στις 20 Ιανουαρίου, δηλαδή τη μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων στην Κρήτη.