Στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του επόμενου διμήνου πλοίο της Attica Group, «σκληραίνοντας» ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό στις γραμμές – φιλέτο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» η διοίκηση της Attica συμφερόντων πλέον της MIG, έχει πάρει τις αποφάσεις της για τη δρομολόγηση του πλοίου.

Η διοίκηση της εταιρείας, εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού και, όπως τονίζεται αρμοδίως, αυτό που μένει να ρυθμιστούν είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο όμιλος Attica μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης των ναυτιλιακών εταιρειών του ομίλου (Blue Star και Super Fast) υπό την ομπρέλα της Attica Συμμετοχών είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της που αφορούν στην επέκταση σε νέες γραμμές, τη ναυπήγηση νέων πλοίων, αλλά και την αναδιάρθρωση του στόλου της, επιτυγχάνοντας όσο το δυνατόν υψηλότερες αποδόσεις στην εκμετάλλευση των πλοίων σε ένα ευρύτερο περιβάλλον έντονα αρνητικό λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα παρακολουθεί τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο και κυρίως τις κινήσεις των βασικών ανταγωνιστών της (Grimaldi-Minoan και Sea Star Capital-ANEK) μη κρύβοντας τη διάθεσή της να παρέμβει στις εξελίξεις με όπλο την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει, με στόχο μία γενικότερη διαμόρφωση του ακτοπλοϊκού τοπίου.

Όπως εκτιμούν ακτοπλοϊκοί κύκλοι το μόνο θετικό στοιχείο για τον κλάδο στην παρούσα συγκυρία φαίνεται να είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Κατά τα λοιπά η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει τον τουρισμό και τη μεταφορά φορτίων, δύο τομείς με τους οποίους συναρτάται άμεσα η πορεία των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Ήδη στις γραμμές της Αδριατικής καταγράφεται μείωση της κίνησης φορτίων, ενώ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη συγκεκριμένη αγορά και οι «ακάλυπτες» επιταγές και τα πρώτα κανόνια από μεταφορικές εταιρείες.

Ο ανταγωνισμός στις συγκεκριμένες γραμμές αναμένεται να ενταθεί στο έπακρο. Ο όμιλος Attica με ρευστά ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ εμφανίζεται από τους ισχυρότερους παίκτες.