Του Κώστα Μπογδανίδη

Σε δύσκολο…παζλ εξελίσσονται οι αλλαγές στη Νομαρχία Ηρακλείου καθώς η κ. Σχοιναράκη έχει αποφασίσει να δώσει ευκαιρίες σε πολλούς νομαρχιακούς συμβούλους στο μέσον της νομαρχιακής της θητείας.

Από τους έξι αντινομάρχες που είναι σήμερα στην εκτελεστική εξουσία της Νομαρχίας δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν και οι τέσσερις και να δώσουν τη θέση τους σε άλλους συναδέλφους τους που περιμένουν να δοκιμαστούν.

Μετά την εκλογή προεδρείου που έγινε χωρίς απώλειες και παρατράγουδα για την πλειοψηφία της νομαρχιακής Aρχής η νομάρχης είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές όχι με γνώμονα μόνο την προσφορά ή και την μη επάρκεια που έδειξαν ορισμένοι αντινομάρχες, αλλά κυρίως λόγω της ανάγκης χρησιμοποίησης όλων των συμβούλων. Το ροτέισιον-για να μιλήσουμε με αθλητικούς όρους- που επιθυμεί να κάνει η κ. Σχοιναράκη ήταν στις προθέσεις της από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Τότε είχε πει πως όλοι θα αξιοποιηθούν και κανένας δεν είναι σίγουρος για την καρέκλα και το χαρτοφυλάκιο που έχει στη Νομαρχία Ηρακλείου.

Σε αυτή τη λογική κινούμενη η κ. Σχοιναράκη θα πρέπει να ‘θυσιάσει’ ίσως την μία από τις τρεις κυρίες που διαθέτουν σήμερα χαρτοφυλάκια αντινομάρχου. Αν για παράδειγμα αποχωρήσει από τις αντινομαρχίες η κ. Συγγελάκη θα μείνουν οι κ. Δασκαλάκη και Πετρακογιώργη, αλλά δεν μπει άλλη γυναίκα με δεδομένο ότι οι κ.Λεμονάκη και Κατσαρού είναι στο προεδρείο, η κ.Καγουδάκη έχει πρόβλημα με τον χρόνο στην εργασία της και ίσως δεν μπορεί να αναλάβει τώρα ευθύνες που ουσιαστικά θέλουν αποκλειστική απασχόληση.

Η υπεύθυνη για τα πολεοδομικά κ.Συγγελάκη μπορεί να είναι μία εξ’εκείνων που θα αντικατασταθεί παρά το γεγονός ότι η αρχική μουδιασμένη σχέση που είχε με την κ.Σχοιναράκη έδωσε τη θέση της σε μία πιο ειλικρινή και καλή επαφή. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο εάν η νομάρχης είναι ευχαριστημένη με τα όσα έχει προσφέρει η κ. Συγγελάκη. Η οποία πάντως δεν έχει υποπέσει σε κάποιο σοβαρό σφάλμα ή ατόπημα, αλλά δεν έχει επιδείξει και κάποια σημαντική ή καταλυτική αλλαγή στους τομείς που προϊσταται πολιτικά. Επιπλέον έχει ακουστεί και γκρίνια εντός της νομαρχιακής ομάδας για τη λειτουργία της Πολεοδομίας-πρόσφατα μάλιστα έβαλε ευθέως κατά της Pολεοδομίας ο κ. Σκαρβελάκης.

Πιο πιθανές να μείνουν είναι η κ. Πετρακογιώργη και η κ. Δασκαλάκη με την τελευταία να έχει καταστεί από τους πιο στενούς συνεργάτες της νομάρχου.

“Κανένας που θα φύγει δεν σημαίνει ότι είναι και μη επιτυχών, υπάρχουν και άλλοι λόγοι” λένε συνεργάτες της κ. Σχοιναράκη και φέρουν το παράδειγμα του κ. Κοκοσάλη ο οποίος εάν απομακρυνθεί θα έχει να κάνει με την μακρά παραμονή του στις θέσεις των αντινομαρχών και όχι με τη δουλειά που έχει κάνει και έχει εκτιμηθεί…

Εάν αντικατασταθούν και αντινομάρχες όπως είναι ο Ν. Μπελιβάνης, ο Μαν.Πατεμτζής τότε οι θέσεις που θα μείνουν κενές είναι συνολικά 4 και η κ.Σχοιναράκη στην Τρίτη χρονιά της θα έχει την ευκαιρία να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους συμβούλους. Στους υπό αξιοποίηση είναι ο κ. Γιώργος Τζωράκης, ο Αλέκος Ξωμεριτάκης, ο κ. Μιχ.Αστρινάκης, ενώ ακούγονται λιγότερο τώρα οι Νίκος Ζερβάκης, Ζαχ. Σπυριδάκης ενώ ο γιατρός Ι.Μιχελογιαννάκης έχει αφοσιωθεί στις βουλευτικές εκλογές στις οποίες θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος όταν αυτές γίνουν.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο σε αυτή τουλάχιστον τη φάση να γίνουν αντινομάρχες σύμβουλοι που είχαν ξαναπεράσει από αυτό το πόστο όπως οι κ.Μαρής, Σταθόπουλος, Κουτσογιάννης, Χρονάκης κ.α.

“Μπορεί η νομάρχης να εκτιμά το έργο και την προσφορά ορισμένων συμβούλων, αλλά είναι δύσκολο τώρα που άλλοι δεν έχουν γίνει καθόλου αντινομάρχες ορισμένοι να επιστρέψουν σε αυτή τη θέση για δεύτερη ή για Τρίτη φορά” λένε συνεργάτες της κ.Σχοιναράκη.