Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Με χαλαρή διάθεση φαίνεται ότι «βλέπει» τις ανακατατάξεις στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης, ο οποίος παρά την αγωνία των αντιδημάρχων, που επιζητούν γρήγορες απαντήσεις, για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν, φαίνεται ότι δεν είναι και ιδιαίτερα πιεσμένος στην κατεύθυνση αυτή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί και μέχρι το τέλος του μήνα να καθυστερήσει την ανακοίνωση του νέου σχήματος των συνεργατών του, στο οποίο όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα προκύψουν δραστικές αλλαγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο δήμαρχος θα κινηθεί σε μια λογική εσωτερικών μετακινήσεων και σε περιορισμένης κλίμακας αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, ευάλωτος εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κ.Καμπανός, (παρά το γεγονός ότι σε όλη τη θητεία του κράτησε χαμηλούς τόνους, και αντιμετώπισε με αντοχή εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις ...) πιθανός αντικαταστάτης του οποίου εκτιμάται ότι μπορεί να είναι ο Στρ. Δαγκωνάκης.

Στην ίδια κατηγορία φημολογείται ότι βρίσκεται και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μιχ. Παπαγιαννάκης, ο οποίος εικάζεται ότι θα αντικατασταθεί, παρά το γεγονός ότι έχει δείξει μεγάλη συνέπεια στη διαχείριση των καθηκόντων του. Παράλληλα οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της μετακίνησης της κ.Αγγ.Σχοιναράκη σε άλλο πόστο το οποίο μπορεί να είναι ο τομέας των κοινωνικών θεμάτων.

Ασφαλής στη θέση του αισθάνεται ο Μαν. Αλεξάκης, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει αντιδήμαρχος, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της αλλαγής των αρμοδιοτήτων του, που θα μπορούσε να είναι ο τομέα της καθημερινότητας, στον οποίο η δημοτική Αρχή εμφανίζεται ιδιαίτερα ευάλωτη. Αμετακίνητος χαρακτηρίζεται και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχ. Περισυνάκης, που χαρακτηρίζεται από τους πλέον στενούς αλλά και έμπιστους συνεργάτες του δημάρχου, στον οποίο θα εμπιστευτεί και φέτος τα οικονομικά της Λότζια.

Δύσκολο εκτιμάται ότι θα είναι να αλλάξει από την θέση του επικεφαλής των Τεχνικών έργων ο Κ.Μαμουλάκης, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος εμφανίζεται να έχει εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση του, την οποία κάποιοι φαίνεται να επιζητούν, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα στον κρίσιμο αυτό τομέα. Αντίστοιχα εκτός δραματικού απροόπτου, εκτιμάται ότι θα αλλάξει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Β.Ξημέρης, ο οποίος φαίνεται ότι θα ανανεώσει τη θητεία του στην ίδια υπηρεσία και το 2009.

Νεφελώδες είναι το σκηνικό όσον αφορά στο μέλλον των επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων, και των οργανισμών του δήμου, αφού υπάρχουν σενάρια περί αντικατάστασης τους. Στα πλαίσια αυτά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι απίθανο να αναλάβει νέο πρόσωπο την προεδρεία στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, ή ακόμα και τα ΚΑΠΗ.



Το νέο σχήμα

αντιδημάρχων στη Ν.Αλικαρνασσό



Στο δήμο Ν.Αλικαρνασσού το νέο σχήμα των αντιδημάρχων ήδη έχει ανακοινωθεί, αφού ο δήμαρχος Β.Σισαμάκης, επέλεξε πολιτικά να μην κρατά σε αγωνία τα μέλη της ομάδας του και να στρατεύσει άμεσα τους συνεργάτες του στη δουλειά ανακοινώνοντας άμεσα τα στελέχη που έχει επιλέξει, για να συνεργαστούν μαζί του τη νέα χρονιά. Όπως ανακοίνωσε, ανανεώνεται τη θητεία του Ανδρέα Κυπραίου, ενώ αντιδήμαρχοι ορίζονται επίσης, και η Ειρήνη Μαυράκη, και ο Αντώνης Περισυνάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κυπραίος θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό, έλεγχο και εποπτεία της υπηρεσίας Καθαριότητας, Νεκροταφείου και Πρασίνου, την αναπλήρωση του δημάρχου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, το γραφείο Πολιτικής προστασίας, τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη λαϊκή αγορά και τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης θα έχει την ευθύνη για το κυκλοφοριακό και τον φωτισμό.

Αντίστοιχα η αντιδήμαρχος κ. Μαυράκη, χρεώνεται τον συντονισμό, έλεγχο και εποπτεία της Οικονομικής υπηρεσίας, θέματα κοινωνικής πολιτικής, τον συντονισμό, έλεγχο και εποπτεία των Διοικητικών υπηρεσιών και του ΚΕΠ.

Τέλος ο αντιδήμαρχος κ.Περισυνάκης, αναλαμβάνει την επίβλεψη των έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών το δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας (Πρασσάς-Καρτερός) το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τα πολιτιστικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.



Νέο προεδρείο

στο Οροπέδιο



Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου, εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Σώματος, για την επόμενη διετία. Μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου κ.Μηλιαρά, το Συμβούλιο εξέλεξε στη θέση του προέδρου τον κ. Νίκο Στιβακτάκη, στη θέση του αντιπροέδρου τον κ. Μιχάλη Πατεράκη και στη θέση του γραμματέα την κα Μαρία Πάτερου.

Στην ομιλία του ο κ. Μηλιαράς προχώρησε σε σύντομο απολογισμό πεπραγμένων υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα και η συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα και την επόμενη διετία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου ήταν το αίτημα του Λασιθιώτικου λαού επί πολλά χρόνια. Δεσμευθήκαμε απέναντι του ότι θα το ικανοποιήσουμε. Αναγνώρισε ότι ήμασταν συνεπείς κατά την πρώτη τετραετία. Αυτή τη συνέπεια επικύρωσε στην συντριπτική του πλειοψηφία κατά τις τελευταίες εκλογές. Αυτή τη συνέπεια συνεχίζουν να θέλουν οι Λασιθιώτες, αυτό ζητούν και αυτό τους υποσχεθήκαμε όλοι μαζί πως θα πράξουμε και στην παρούσα θητεία».